Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ple en la sessió informativa sobre el conveni de doble imposició Andorra-Espanya

Ple en la sessió informativa sobre el conveni de doble imposició Andorra-Espanya

La ponència ha anat a càrrec d'Albert Folguerola, advocat i assessor fiscal, i Eduard Navarro, assessor fiscal de Navarro Grup i expert comptable judicial. L'acord per evitar el doble pagament de tributs i l'evasió fiscal entrarà en vigor aquest divendres
Conferència informativa sobre el conveni de doble imposició Andorra-Espanya
25/02/2016 12:50

La Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell s'ha omplert aquest dijous amb motiu d'una xerrada informativa sobre el conveni de doble imposició Andorra-Espanya. La ponència ha anat a càrrec d'Albert Folguerola, advocat i assessor fiscal, i Eduard Navarro, assessor fiscal de Navarro Grup i expert comptable judicial.

L'acord per evitar el doble pagament de tributs i l'evasió fiscal entrarà en vigor aquest divendres. Es tracta d'una mesura que pretén evitar la doble imposició i lluitar així contra el frau fiscal, a més de millorar les relacions entre Andorra i Espanya en l'àmbit tributari. El text fa referència al tractament de dividends, interessos, cànons i guanys patrimonials, en uns termes similars als existents en el conveni francoandorrà. A més, s'inclou un article sobre informació fiscal que amplia els efectes de l'acord d'intercanvi signat pels dos països el gener de 2010.

L'advocat Albert Folguerola remarcava ahir que el conveni era molt necessari perquè "no era lògic pagar impostos a dues bandes". L'assessor fiscal va explicar durant la seva intervenció quina serà l'afectació en els serveis empresarials, les factures i els salaris, entre d'altres qüestions.

Eduard Navarro, expert comptable judicial, remarca que els fronterers no tindran l'obligació de declarar la renda a Espanya i qualifica de "pas significatiu" que Andorra hagi aprovat la normativa fiscal. Navarro també va parlar de les declaracions periòdiques en relació amb el model 720, que en principi no tenia transcendència tributària i ara és una greu problema. Per solucionar aquesta qüestió s'ha requerit que Brussel.les es posicioni.

Mostrar formulari de contacte