Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ple extraordinari per debatre novament les quotes de les llars d'infants

Ple extraordinari per debatre novament les quotes de les llars d'infants

L'Ajuntament convoca la sessió per al pròxim dia 3 de maig arran de la sol·licitud feta per Progrés L'equip de govern defensa la necessitat de canvis per garantir la subsistència dels serveis municipals
Llar d'Infants 'La Grandalla'
26/04/2012 13:35

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell celebrarà un ple extraordinari dijous vinent, dia 3, per debatre novament les tarifes de les llars d'infants municipals. La sessió s'ha convocat en compliment de la normativa, arran de la sol·licitud presentada pel PSC-Progrés.

El grup de Progrés ha justificat la petició perquè segueix considerant el nou barem de preus com a "injust i desproporcionat", pel fet que preveu quotes de fins a 465 €/ mes en els casos més extrems, els de les famílies amb rendes més altes i que no estiguin empadronades a la ciutat. Això, detallen, suposaria un increment del 280%. Progrés creu que el sistema "no té comparació amb cap altre Ajuntament de Catalunya ni d'Espanya" i que "queda a la lliure interpretació de l'Ajuntament la quota a pagar realment per part de cada família".

L’Ajuntament de la Seu va ratificar les noves bases d’ajuts per a les llars d’infants en el darrer ple municipal, amb els 10 vots a favor de CiU, ERC i PP. El PSC-Progrés i ICV hi van votar en contra, matisant que estan d’acord amb alguns punts com ara els preus en funció de la renda, però no amb el conjunt del mètode.

Des de l’equip de govern, Jesús Fierro va reiterar la necessitat dels canvis per garantir la subsistència dels serveis. En aquest sentit, Fierro va anunciar que ja hi ha converses avançades amb els alcaldes de municipis veïns perquè s’impliquin en el pagament d’aquells usuaris que no resideixen a la Seu. En tot cas, Fierro segueix defensant la necessitat de mesures com aquesta per incentivar que tothom qui viu a la Seu hi estigui empadronat.

Augment de tarifes

El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, denuncia que també s’han eliminat les bonificacions per a les famílies nombroses i per a germans matriculats a d'altres escoles municipals. Ordeig conclou que no es garanteix "el dret dels ciutadans a accedir als serveis públics de primera necessitat, com pot ser la Llar d’infants", que equipara amb la sanitat o l’educació obligatòria.

El cap de l'oposició creu que "no es pot tenir un sistema de preus prohibitius i després estar subjecte a demanar subvencions per accedir-hi”. Progrés també vol que una part dels ingressos extraordinaris d'IBI (600.000 €) es destini a sufragar el cost de les guarderies.

En nota de premsa, Progrés ha exemplificat quatre casos de repercussió de les tarifes a les llars d'infants:

Exemple 1: Família de quatre membres empadronada amb ingressos totals de 38.500 euros bruts a l'any, amb dos fills que ara pagaven 116 euros al mes (servei normal i extra), amb el nou sistema pagaran 201 euros/mes (servei normal i extra). Això vol dir un augment del 75 %.

Exemple 2: Família no empadronada que fins ara pagava 116 € /mes (servei normal i extra), amb el nou sistema passaran a pagar 447 € al mes (servei normal i servei extra). Augment del 285%.

Exemple 3: Família de tres membres empadronada amb ingressos totals bruts de 50.000 € amb un fill. Abans pagava 116 € al mes (servei normal i extra) i amb el nou sistema pagarà 229 € al mes (servei normal i extra). Augment del 100%.

Mostrar formulari de contacte