Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ple total en l'estrena de la cantata 'Els Minairons de la Freita'

Ple total en l'estrena de la cantata 'Els Minairons de la Freita'

Èxit de l'espectacle, que ha implicat uns 300 infants dels centres educatius de la Seu i l'Urgellet El projecte també ha comptat amb diversos músics, artistes, entitats i institucions i amb la cantant Anna Roig com a artista convidada

Cantata 'Els Minairons de la Freita' - Estrena
Cantata 'Els Minairons de la Freita' - Estrena
27/04/2015 12:30

Ple absolut a la Sala Polivalent de la Seu d'Urgell per a la presentació de la cantata 'Els Minairons de la Freita'. Més d'un miler de persones es van congregar al recinte esportiu en l'estrena d'un projecte que ha implicat uns 300 infants dels centres educatius de la Seu i l'Urgellet, juntament amb diversos músics, artistes, entitats i institucions i amb la cantant Anna Roig com a artista convidada.

Els cantaires van seguir el ritme marcat per les melodies inspirades en la llegenda pirinenca, alternades amb la narració del conte a càrrec de Genisa G. Carricondo. Al final de l'acte, Ivan Caro i Pilar Planavila, impulsors del projecte, es mostraven emocionats pel resultat final i van expressar l'agraïment personalitzat a tothom qui ho ha fet possible.

Després d'aquesta experiència, Ivan Caro avançava que no descarten provar de dur a terme nous espectacles com aquest, amb la col·laboració principal de les escoles. Paral·lelament, s'ha iniciat converses amb escoles i institucions de fora de la Seu per exportar la idea i dur-la a terme en d'altres poblacions catalanes.

De la seva part, Pilar Planavila destacava la motivació que van mostrar tots els implicats en l'actuació, pel fet de ser un estil d'espectacle inèdit fins ara.

Anna Roig, cantant del grup Anna Roig i l'Ombre de ton chien, s'ha implicat molt activament en aquest projecte de la Seu i es mostrava molt satisfeta pel fet d'haver acceptat l'oferiment que l'hi van fer de participar-hi. Roig subratlla que, respecte d'altres propostes que rep, aquesta comptava amb una organització molt ben planificada i un rerefons interessant.

En nom de l'Ajuntament de la Seu, el tinent d'alcalde Jesús Fierro felicitava els organitzadors i posava la cantata com a exemple del gran potencial de la ciutat "a l'hora d'anar tots a una" i de la determinació dels veïns per organitzar activitats col·lectives i voluntàries per al bé del municipi. 

El consistori ha finançat una part important del cost de l'obra, juntament amb la Diputació de Lleida i l'IDAPA. La resta de les despeses es cobriran amb la recaptació del concert i amb el CD que s'enregistrarà properament.

Els participants

En la cantata hi han pres part les escoles Albert Vives, La Salle, Pau Claris, La Valira, Castellciutat, Els Agols de Montferrer i Arnau Mir del Pla de Sant Tirs. La música i les lletres són de Pilar Planavila, i les danses, creació d’Ivan Caro.

L’arranjament de la cantata per a instruments tradicionals l'ha fet Albert Galindo. La cantata també va tirar endavant amb la implicació dels músics Tito Peláez, Jordi Maria Macaya, Elies Porté, Arnau Obiols, Narcís Mellado, Ivan Caro i Pilar Planavila.La direcció escènica va anar a càrrec de Genissa G. Carricondo, mentre que de l’escenografia va ser de Josepa Travé, amb la col·laboració dels usuaris del Taller Claror.

L'organització dels voluntaris l'ha portat a terme Marisol Salvadó. També s'hi han implicat l'Escola Municipal de Música, els Diables de l'Alt Urgell i la Coral de l'Esplai de Gent Gran.

Mostrar formulari de contacte