Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Poca incidència de la vaga general a la Seu d'Urgell

Poca incidència de la vaga general a la Seu d'Urgell

Un piquet informatiu format per una vintena d'alumnes i professors de l'Institut Joan Brudieu s'ha manifestat pels carrers de la ciutat Els sindicats centren ara el seu esforç en la concentració unitària que s'ha convocat a les 18.30 hores al cap del Passeig de Joan Brudieu

Vaga general 29-M - Piquet informatiu
Vaga general 29-M - Piquet informatiu
29/03/2012 11:34

Poca incidència a la Seu d'Urgell de la vaga general. Els serveis públics s'estan duent a terme amb normalitat i el seguiment en empreses i comerços ha estat gairebé nul.

A l'Ajuntament urgellenc s'han sumat a l'aturada un 21% dels treballadors. El consistori ha assegurat serveis mínims en les llars d'infants, l'Oficina d'Atenció Ciutadana i les brigades municipals, entre d'altres. En relació amb el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, només un 7% de la plantilla l'ha secundada.

Pel que fa a les escoles de la Seu, cap mestre s'hi ha adherit. Tampoc se n'ha fet seguiment als centres escolars de l'Alt Urgell, excepte a l'Escola de Capacitació Agrària, en què més d'un cinquanta per cent del professorat ha fet vaga i quasi la totalitat de l'alumnat s'hi ha afegit. A l'Institut Joan Brudieu li ha donat suport prop d'un 25 per cent del professorat.

La normalitat també ha estat la nota predominant en els serveis sanitaris. Cap treballador del Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha secundat l'aturada.

El portaveu del sindicat CCOO, Carles Martín, ha manifestat que el resultat de la convocatòria del 29-M no és "cap sorpresa". Per Martín, "la gent està molt desencisada i existeix un gran pessimisme que fa que no es vegi què pot aportar una aturada laboral".

Els sindicats centren ara el seu esforç en la concentració unitària que s'ha convocat per avui a les 18.30 hores al cap del Passeig de Joan Brudieu. El delegat de la UGT a l'Alt Pirineu i Aran, Miquel Gutiérrez, espera que la gent manifesti el seu rebuig a la reforma laboral "sortint al carrer per dir prou a les retallades i a la pèrdua dels drets adquirits durant molts anys".

Piquet informatiu

La part més visible de la vaga a la Seu ha estat un piquet informatiu format per una vintena d'alumnes i professors de l'Institut Joan Brudieu, que s'han concentrat a les nou del matí a les portes del centre. Tot seguit, han iniciat un recorregut per diferents punts de la ciutat, especialment les escoles, per exposar el seu manifest en defensa de la jornada de vaga. Aquest fet ha provocat un petit incident a les portes del col.legi Albert Vives, on els Mossos d'Esquadra han demanat la documentació als integrants del piquet, ja que no tenien permís per mobilitzar-se.

Mostrar formulari de contacte