Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Poetes, professors, estudiants i esportistes, al Dia de la Poesia a l'Alt Urgell

Poetes, professors, estudiants i esportistes, al Dia de la Poesia a l'Alt Urgell

Veïns de diferents àmbits faran diumenge al migdia la seva interpretació d'un text de Jordi Pàmias Les jugadores del Cadí La Seu Sonia Reis i Tereza Brantlova el llegiran respectivament en portuguès i txec

Tereza Brantlova
Tereza Brantlova
18/03/2010 16:45

L’Alt Urgell s’unirà aquest diumenge a les celebracions del Dia Mundial de la Poesia amb actes a la Seu, Oliana i Organyà. A totes tres poblacions es llegirà el mateix text: La poesia, de Jordi Pàmias, en diverses llengües. Es tracta d’un text escrit especialment per a l’ocasió pel poeta i assagista de Guissona, per encàrrec de la Institució de les Lletres Catalanes i UNESCOcat, entitats promotores de la jornada arreu del país.

L’acte de la Seu d’Urgell serà a les 12 del migdia a la plaça Sant Josep de Calassanç, on es llegirà en una dotzena de llengües. Val a dir que entre els lectors hi haurà professors i alumnes de l’Escola Oficial d’Idiomes de la ciutat, estudiants dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística, estrangers residents a la Seu i escriptors locals. I una presència remarcable: la de dues jugadores del Cadí la Seu, Sonia Reis i Teresa Bratlova, que llegiran la poesia en portuguès i txec, respectivament.

A Oliana, l’acte està programat per a la una del migdia a la plaça del Lledoner, mentre que a Organyà es farà, a la mateixa hora, a la plaça de les Homilies. Justament la coincidència de tots tres actes en places urbanes, ha donat peu al subtítol de la proposta: Poesia a la plaça. Tant a Oliana com a Organyà, a més del poema de Pàmias, també es llegiran altres textos.

L’organització a l’Alt Urgell va a càrrec del Consell Comarcal i els ajuntaments de la Seu, Oliana i Organyà, amb la col•laboració de diverses entitats ciutadanes.

Mostrar formulari de contacte