Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Polèmica pel rebuig d'Àngel Ros a la vegueria de l'Alt Pirineu

Polèmica pel rebuig d'Àngel Ros a la vegueria de l'Alt Pirineu

L’alcalde lleidatà qualifica el projecte d’”escissió” i creu que perjudicarà els ciutadans Batalla rebutja seguir depenent de Lleida i el PSC es desmarca de les declaracions
Mapa de les 7 vegueries
23/07/2008 17:44

Les declaracions de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en contra de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, han provocat un intercanvi de crítiques entre CiU i el PSC a la Seu d’Urgell. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha descartat la proposta de Ros de seguir depenent de Lleida, mentre que el PSC-Progrés de la Seu remarca que aquest no és el posicionament del seu partit.

L’alcalde lleidatà va manifestar dilluns passat la seva oposició a la nova divisió territorial tot qualificant-la com una “escissió dels pobles del Pirineu”, malgrat que les previsions del Govern deixen molt clar que la vegueria de Ponent no inclourà les comarques de muntanya.

Àngel Ros va menystenir el projecte tot afirmant que “els pobles del Pirineu tenen una baixa demografia i seria perjudicial per als seus ciutadans que se separéssin de la futura vegueria” de la qual, deixa clar, “Lleida seria la capital”. I és que el cap de la Paeria proposa que la vegueria de Ponent es digui Terres de Lleida i que segueixi incloent el Pirineu. Paradoxalment, però, sí que es mostra a favor d’una vegueria per a la Vall d’Aran “donades les seves particularitats com a territori”.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha rebutjat la proposta d’Àngel Ros. Batalla ha aprofitat les referències a la demografia per instar el Govern a garantir un bon finançament per als futurs consells de vegueria, que tinguin en compte l’extensió territorial i no només el nombre d’habitants.

Sobre tot plegat, el PSC-Progrés de la Seu ha emès un comunicat en el qual es desmarca de les declaracions del seu company de partit. Pel grup socialista urgellenc, “és una opinió personal que no respon als principis que el PSC ha marcat en el seu darrer congrés ni a la realitat que es defensa des del partit a l’Alt Pirineu”. El portaveu de Progrés, Jordi Mas Ortega, recorda que “el PSC sempre ha defensat les diferents realitats del país”.

Alhora, el PSC-Progrés ha criticat la “presumpta defensa” de la divisió territorial feta per l’alcalde de la Seu tot recordant que “recentment Albert Batalla criticava la descentralització administrativa”. Jordi Mas afirma no saber “si l’alcalde realment creu les seves paraules o només respon a l’oportunisme polític”. Mas remarca: “Els companys de Batalla a CiU han rebutjat en nombroses ocasions aquesta distribució i, en concret, la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran”.

Mostrar formulari de contacte