Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Política Territorial anuncia nous ajuts d'1,75 milions per a canons de neu i remuntadors d'esquí

Política Territorial anuncia nous ajuts d'1,75 milions per a canons de neu i remuntadors d'esquí

22/03/2010 13:14

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha anunciat una nova convocatòria d'ajuts per a estacions d'esquí. En aquest cas, es tracta d'una partida d'1.750.000 euros per a renovar canons de neu i remuntadors a les estacions d'esquí alpí.

Aquest apartat està inclòs al Pla Director de l'Esquí i pretén "garantir l’existència, en les millors condicions possibles, dels dos elements bàsics per a la seva activitat: la neu i un sistema de transport que connecti els diferents espais del complex".

Amb els ajuts que es deriven d’aquest programa es pretén reduir la incertesa pel que fa a la disponibilitat d’un gruix de neu adequat per a la pràctica de l’esquí, millorar l’eficiència energètica dels canons de neu i garantir l’accessibilitat dels esquiadors a l’estació.

Per assolir aquests objectius, el DPTOP obre avui una convocatòria d’ajuts per un import total d’1,75 MEUR, destinats a la millora dels canons de neu artificial i als remuntadors.

Els beneficiaris d’aquests ajuts seran les estacions de muntanya que executin les obres durant aquest mateix any. En el cas dels canons de neu, es subvencionarà tant l’ampliació i renovació de la maquinària existent com la implantació de noves instal·lacions de fabricació de neu. Els ajuts equivaldran, com a màxim, al 20% del cost del projecte, amb un límit de 250.000 euros per cada estació.

Pel que fa al sistema de transport, les subvencions aniran adreçades a l’ampliació i renovació de les infraestructures ja existents. L’import màxim dels ajuts serà del 10% del cost del projecte, amb un límit de 250.000 euros per estació. Les entitats gestores de les estacions disposaran de temps fins al 30 d’abril per presentar les seves sol·licituds.

Per a la concessió de les subvencions es tindran en compte criteris com ara que les actuacions de millora suposin una consolidació del domini esquiable, la repercussió sobre el nombre d’esquiadors, l’increment de capacitat de transport i seguretat entre el fons de la vall i l’estació, l’augment de l’eficiència en la producció de neu o l’existència d’un projecte integral d’impuls de l’estació de muntanya.

Mostrar formulari de contacte