Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Política Territorial convoca ajuts per a la promoció del patrimoni pirinenc

Política Territorial convoca ajuts per a la promoció del patrimoni pirinenc

02/10/2008 15:49

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica la resolució del conseller de PTOP, Joaquim Nadal, per la qual s’obre la convocatòria d’ajuts per impulsar la promoció del patrimoni cultural de l’Alt Pirineu i Aran i el desenvolupament local d’aquestes comarques de muntanya. Els ajuts, amb un import total màxim de 50.000 euros, es vehicularan mitjançant l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

La concessió respon a l’objectiu de l’IDAPA d’impulsar el desenvolupament dels diferents sectors d’activitat de les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. L’Institut treballa per donar a conèixer els trets d’identitat d’aquestes zones de muntanya i per impulsar polítiques de desenvolupament socioeconòmic.

La línia d’ajuts que s’obre avui, dotada amb un màxim de 50.000 euros, es destinarà a finançar activitats de gestió, protecció, promoció, recerca, formació i producció del patrimoni cultural i artístic. Entre aquestes es poden trobar esdeveniments culturals, activitats de recerca i activitats formatives no reglades.

Igualment, seran susceptibles de rebre ajuts projectes de desenvolupament local i de reforçament de la identitat pirinenca, com ara fires relacionades amb productes típics de la zona, l’elaboració d’inventaris d’elements arquitectònics pirinencs o bé productes audiovisuals per divulgar el patrimoni natural i cultural d’aquestes comarques.

Podran optar a aquests ajuts els ens locals de l’Alt Pirineu i Aran i les entitats jurídiques sense ànim de lucre, que disposaran de 20 naturals per presentar les seves sol·licituds al registre de l’IDAPA.

Mostrar formulari de contacte