Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Posen en marxa una xarxa telefònica de suport psicològic a l'Alt Urgell

Posen en marxa una xarxa telefònica de suport psicològic a l'Alt Urgell

El nou mitjà compta amb la implicació voluntària de 15 psicòlegs i treballadors socials. Atendran la gent de la comarca que ho necessiti de dilluns a diumenge, matí i tarda, al número 973 355 605

Xarxa telefònica de suport psicològic a l'Alt Urgell
Xarxa telefònica de suport psicològic a l'Alt Urgell
30/03/2020 10:45

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) posen en marxa aquest dilluns una xarxa telefònica per a qualsevol persona de la comarca que necessiti suport psicològic o emocional durant aquests dies de confinament per la pandèmia del COVID-19.  Aquest és un servei obert a tothom de la comarca que ho necessiti i està especialment pensat per a gent gran que viu sola.

La necessitat d’aquest servei s’ha detectat gràcies a les trucades telefòniques que el treballador social del CAP i els de Serveis Socials Bàsics del Consorci estan realitzant diàriament a les persones grans que viuen soles per valorar-ne el seu confort i les seves necessitats.

Horari d’atenció

L’horari d’atenció d’aquesta xarxa és de dilluns a diumenge, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores, i cal activar-la trucant al telèfon 973 355 605. Un psicòleg o psicòloga rebrà la trucada i, després d’una valoració inicial, serà derivada a un dels psicòlegs o treballadors socials voluntaris que farà el suport telefònic.

Les persones que necessitin aquest servei i que pertanyin a la zona de l’Alt Urgell Sud seran derivades a l’Ajuntament d’Oliana, que ja va activar un servei semblant la setmana passada i amb qui hi ha coordinació.

Per a aquest servei es compta amb 16 psicòlegs i treballadors socials de la comarca de l’Alt Urgell que de forma voluntària hi participen i col·laboren. L’alcalde de la Seu d’Urgell i president del CAPAU, Jordi Fàbrega, recorda que “poder parlar amb un professional de la psicologia o el treball social pot ser vital per ajudar-nos a afrontar aquesta situació de solitud, de neguits i d’inquietuds, quan ens trobem sols a casa amb la por associada a tota la pandèmia”. Fàbrega ha aprofitat per fer “un agraïment immens a tots els professionals que voluntàriament s’han adherit a aquest projecte, fet que demostra un cop més el talent que tenim a la comarca i l’enorme solidaritat que es mostra, sense dubtar-ho, en moments excepcionals com els que estem vivint”.

Telèfons del Col·legi de Psicòlegs i de violència masclista

A més a més, fora d’aquest horari d’atenció, el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya ha habilitat dos telèfons per a fer un assessorament gratuït a la ciutadania (649 756 713) i als professionals sanitaris (93 567 88 56) que ho necessitin. D'altra banda, existeix de manera específica el telèfon per assessorament en cassos de violència masclista, que és el 900 900 120.  

Com sempre, per a consultes sanitàries, cal trucar al 061; i per a emergències no sanitàries, al 112.

Mostrar formulari de contacte