Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Possible observació d'un exemplar de llop a la Val d'Aran

Possible observació d'un exemplar de llop a la Val d'Aran

Agents de Medi Ambient del Conselh Generau recullen mostres biològiques, que seran examinades a la Universitat Autònoma de Barcelona
Observació a la Val d'Aran
15/11/2021 18:42

Tècnics i agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran han recollit mostres biològiques i han examinat aquest dilluns el possible rastre d'un llop a prop de la boca sud del Túnel de Vielha. L'acció s'ha dut a terme després que, a les 7.45 hores i en plena nevada, el conductor d'una màquina llevaneu que treballava a la zona hagi observat un animal de gran envergadura travessant el riu Noguera Ribagorçana.

Segons ha explicat el govern aranès, l'home ha pogut comprovar que la bèstia tenia aspecte de llop i ha pres una fotografia abans que s'endinsés al bosc. Les mostres han estat enviades a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i seran analitzades en el marc del programa LoupO.

Després dels primers treballs de seguiment del rastre i la presa de mostres, a càrrec dels Agents de Medi Ambient del Conselh Generau, tot apunta al fet que podria tractar-se d'un llop. Probablement, segons indiquen des del govern aranès, podria ser algun dels animals localitzats darrerament a Aragó. En cas que es confirmés l'ADN de les mostres biològiques obtingudes, aquest seria el primer exemplar de l'espècie detectat a la Val d'Aran.