Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Pre-alerta a la Seu i comarca pel risc de pluges intenses

Pre-alerta a la Seu i comarca pel risc de pluges intenses

El SMC ha informat que durant tot el dia d’avui hi haurà tempestes generalitzades al Pirineu i Prepirineu A Arfa continua tallat el camí Vell, i només es pot accedir al poble a través del Pont

Mesclant de les Aigües
Mesclant de les Aigües
27/05/2008 11:22

La Seu es troba en fase de pre-alerta del Pla Inuncat. Des de l’Ajuntament urgellenc es disposa d’un dispositiu d’actuació planificat per si cal intervenir en cas de desbordaments del riu o d’una situació d’emergència. El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Lluís Biosca, ha assegurat, però, “que les previsions no són alarmistes, i que el perill d’inundacions és inexistent per a la ciutat de la Seu”.

Per Biosca, el risc més important d’avingudes el tindria la zona denominada Q-500, que inclou el horts i finques agrícoles d’un costat i altre del riu, i l’accés al Pont de la Palanca. Malgrat tot, “de moment la situació està controlada”, ha insistit. El consistori urgellenc ha manifestat que “la població estarà ben informada si hi ha algun avís important per donar a conèixer”.

Un únic accés a Arfa


Tal i com informàvem ahir a RàdioSeu, continua tallat al trànsit el camí Vell d’Arfa a causa dels despreniments ocasionats pel creixement del riu Segre. Al poble d’Arfa la preocupació principal és que no es deteriori el Pont, actualment molt malmès. Aquest fet implicaria que la població es quedés incomunicada.

Previsió meteorològica


El departament de Medi Ambient ha informat que avui les pluges seran intenses arreu del Prepirineu i Pirineu. Una depressió provinent del Mediterrani serà la causant que les precipitacions es tornin a fer generals al llarg del dia, sovint en forma de tempesta. La intensitat podrà ser forta i, de manera local, es podran acumular més de 100 mm.

Pluges del cap de setmana

El SMC ha donat a conèixer alguns dels valors més destacats de precipitació acumulada entre dissabte 24 i diumenge 25 de maig, enregistrats amb les estacions meteorològiques automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya:

LLOC COMARCA PPT (mm)
Organyà L’Alt Urgell 104.8
Núria (1.971 m) El Ripollès 102.4
Molló El Ripollès 94.8
Salòria (2.445 m) El Pallars Sobirà 87.2
Port del Comte (2.300 m) El Solsonès 86.1
Cadí Nord (2.149 m) - Prat d'Aguiló La Cerdanya 85.7
la Seu d'Urgell L’Alt Urgell 72.4
Malniu (2.310 m) La Cerdanya 67.6
Bonaigua (2.266 m) El Pallars Sobirà 66.6
Vielha e Mijaran La Val d'Aran 57.2
Das La Cerdanya 56.6
el Pont de Suert L’Alta Ribagorça 51.0
la Pobla de Segur El Pallars Jussà 39.2
Oliana L’Alt Urgell 34.4

Mostrar formulari de contacte