Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Precaució per la pujada de temperatures d'aquest cap de setmana

Precaució per la pujada de temperatures d'aquest cap de setmana

El termòmetre tocarà sostre dissabte i l'onada de calor es notarà especialment en àrees com el Pirineu Tanmateix, el risc d'incendis es manté baix a bona part de l'Alt Urgell

Risc d'incendis - 01.08.13
Risc d'incendis - 01.08.13
01/08/2013 16:43

Tota la part occidental de Catalunya, l'Alt Pirineu inclòs, és l'àrea del país on es notarà més l'onada de calor prevista per aquest cap de setmana, segons ha advertit el Servei Meteorològic de Catalunya. De la seva part, Protecció Civil ha posat en alerta el pla Infocat per risc d'incendis, si bé en el cas de l'Alt Urgell el perill és entre baix i moderat.

L’augment de la temperatura serà progressiu i l’episodi de calor s’allargarà fins la setmana vinent. La predicció indica que durant aquests propers dies es pot arribar a temperatures màximes d'entre 35 i 38 graus i apropar-se puntualment als 40 dissabte. A la Catalunya Central es mouran entre 32 i 37º i, en canvi, al litoral seran més moderades, entre 28 i 32º. Per aquest motiu el Servei Meteorològic emès un preavís per calor.

Aquesta pujada de temperatures també ha fet augmentar el risc d'incendis. Tot i això, a bona part de l'Alt Urgell i de totes les comarques pirinenques el perill es manté baix, gràcies a la successió de pluges dels darrers mesos. Tan sols s'observa risc moderat al sud de l'Alt Urgell i del Pallars Jussà. L'alerta es concentra en punts de la Catalunya Central i el prelitoral.

Mostrar formulari de contacte