Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Predomini de les llistes independents als nous ajuntaments de l'Alta Cerdanya

Predomini de les llistes independents als nous ajuntaments de l'Alta Cerdanya

Alain Luneau és el nou batlle de Font-romeu i Georges Armengol repeteix elecció a Sallagosa. La configuració de bona part dels comuns cerdans ja es va definir a la primera volta, el 15 de març
L'Alta Cerdanya, des de Guils (Foto: Ignasi Cervera / arxiu)
29/06/2020 11:55

Les llistes independents predominen en la configuració dels nous ajuntaments de l'Alta Cerdanya per a la legislatura 2020-2026, a diferència d'algunes de les principals ciutats de Catalunya Nord -Perpinyà inclosa- on han guanyat candidatures d'ultradreta vinculades al partit Reagrupament Nacional (RN).

Tot i que les eleccions locals a l'Estat francès s'han completat aquest diumenge amb la segona volta, a la gran majoria de municipis cerdans els resultats ja van quedar decidits a la primera volta, que es va dur a terme el 15 de març passat malgrat que llavors ja s'havia iniciat l'alerta pel coronavirus. Un condicionant que va fer que la participació fos força baixa, cosa que també ha passat ara en aquells municipis on encara s'havia de decidir l'alcaldia.

La principal novetat pel que fa a l'Alta Cerdanya és el relleu al Comú de Font-romeu, Odelló i Vià, el municipi més poblat de la zona (uns 2.000 habitants permanents). Alain Luneau, amb la llista Vivons Demain, és el nou batlle en substitució de Jean-Louis Demelin, que ostentava el càrrec des del 2008. Luneau va obtenir un 51% dels vots enfront del 34% de Demelin. La participació va ser del 71%.

En canvi, a la capital administrativa, Sallagosa (uns 1.100 habitants), Georges Armengol ha refermat una vegada més el suport veïnal i a la primera volta ja va vèncer amb una llista única, que van ratificar el 53% del total de votants. Armengol, que també es presentava com a independent, ostenta l'alcaldia des de l'any 1995 i també presideix la Comunitat de Comunes Cerdanya-Capcir.

Enveig és un dels pocs municipis de l'Alta Cerdanya on ha calgut fer una segona volta, en la qual ha estat escollit Corentin Baqué amb un 48% de vots i una abstenció alta, de prop del 40%. Pel que fa a un altre dels termes que delimiten amb Puigcerdà, la Guingueta d'Ix, ha guanyat Daniel Armisen amb un 60% de suport i una participació del 64%. A Oceja va vèncer Roger Ciurana (65,8% de vots), en aquest cas amb una participació del 76%. 

A Montlluís, es eleccions es van fer amb llistes obertes i el candidat més votat ha estat Sébastien Cremades (81%). El mateix ha passat amb els Angles, al Capcir, on ha guanyat Michel Poudade (63%). En aquests dos casos, la participació sí que ha estat alta, de més de 85%.

Mostrar formulari de contacte