Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Preocupació per la manca de pediatres a l'Hospital de la Seu

Preocupació per la manca de pediatres a l'Hospital de la Seu

El centre mèdic no disposarà de pediatra durant alguns dies del mes de setembre La direcció assegura que l’assistència estarà garantida amb els professionals de l’ICS i un acord amb l’Hospital de Meritxell i el de Puigcerdà

CAP de la Seu
CAP de la Seu
19/09/2008 20:03

La manca de pediatres torna a ser motiu de preocupació al Sant Hospital de la Seu d’Urgell. El centre urgellenc no disposarà de pediatra durant alguns dies del mes de setembre. La direcció ha assegurat, però, que l’assistència estarà garantida amb els professionals de l’Institut Català de la Salut. El gerent, Jordi Riba, remarca que qualsevol tipus d’urgència es traslladarà a l’Hospital de Meritxell o el de Puigcerdà, "amb els quals s’ha mantingut contactes els últims dies".

“La voluntat és solucionar aquesta situació el més ràpid possible. Treballem per poder cobrir tots els dies de vacances de la metgessa actual”, assevera Riba. Pel que fa a la manca de pediatres al centre, on s’ha passat de tres professionals a un de sol, manifesta que “és difícil atraure especialistes al Pirineu”.

Des del Sant Hospital es fa una crida a la tranquil.litat: “Tots els pares que tinguin nadons o nens amb edat pediàtrica tenen un pediatra assignat i podran ser atesos. Si hi ha qualsevol circumstància excepcional i requereixen un altre tipus d'atenció, tenim pediatres de l’ICS que fan guàrdia amb nosaltres. Més enllà de tot això, hem establert acords amb l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i el de Puigcerdà per cobrir tots els casos”. Riba especifica que els parts de risc ja es traslladen a d'altres centres hospitalaris.

L’Hospital de la Seu atén cada any 200 parts. Es calcula que aquests dies podrien haver-hi 5 embarassades afectades per la situació. En un d’aquests casos la futura mare ha pres la decisió de tenir el seu fill en un altre centre sanitari i ha expressat el seu malestar pel fet de no disposar d’un hospital "amb garanties”.

Mostrar formulari de contacte