Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Seu d'un llibre sobre els maquis

Presentació a la Seu d'un llibre sobre els maquis

L’obra recupera la memòria històrica de la lluita activa contra el franquisme Des de divendres, el Casal Popular Alt Urgell també oferirà una mostra de pancartes de l’època

Marxa-homenatge als Maquis
Marxa-homenatge als Maquis
15/07/2008 17:27

L’Assemblea Independentista la Falç i l´Assemblea de Joves de l´Alt Urgell organitzaran aquest divendres a la Seu d’Urgell un acte dedicat al fenomen dels maquis, en el qual es presentarà del llibre Clandestinos. Los maquis contra el franquismo. Serà a 2/4 de 9 del vespre, al Centre Cívic El Passeig.

L’autora del llibre, Dolors Marín, comentarà el contingut, el significat i d’altres qüestions de la seva obra, amb la col.laboració de l´historiador berguedà Pep Cara. La presentació del llibre és un dels diversos actes organitzats per un col•lectiu que, des de 1998, organitza una Marxa-Homenatge als Maquis, emmarcat en l’objectiu de la recuperació de la memòria històrica.

Paral.lelament a aquesta presentació, el Casal Popular Alt Urgell inaugurarà una breu exposició de pancartes amb un recull de fotografies i textos sobre els maquis. Aquest col.lectiu va ser especialment actiu durant la postguerra a les comarques del Pirineu i el Prepirineu català, tot apostant per fer front a la dictadura franquista mitjançant la lluita activa. Aquesta exposició estarà oberta cada dia, des de les 7 de la tarda i fins a les 10 de la nit.

A més a més, la gent que estigui més interessada a aprofundir en el tema podrà assistir a tot un seguit d´actes preparats des de la mateixa organització, que van des d’altres exposicions fins a visites guiades a búnquers.

Mostrar formulari de contacte