Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Taula de l'Esquí de la candidatura de Barcelona als JJOO d'Hivern del 2022

Presentació a la Taula de l'Esquí de la candidatura de Barcelona als JJOO d'Hivern del 2022

El conseller Nadal deslliga l'esdeveniment esportiu de la finalització de les obres a les infraestructures pirinenques El DPTOP considera prioritari l'arranjament dels accessos al Pirineu
Vicenç Vilarrubla - Copa del Món 09 (CEFUC)
05/02/2010 09:40

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha assegurat que les infraestructures pendents al Pirineu estaran a punt abans del 2022, tant si Barcelona és candidata a la celebració dels Jocs Olímpics d'hivern com si no.

"Està previst que s'enllesteixi tot abans del 2022 i no hauríem d'establir una relació de causa-efecte entre la possibilitat de completar les infraestructures d'accés als Pirineus i la celebració d'aquests Jocs Olímpics", ha indicat. Tanmateix, també ha assenyalat que "l'horitzó de dotze anys ens dóna la ferma seguretat que ho tindrem tot preparat per acostar Barcelona al territori pirinenc".

Nadal ha fet aquestes declaracions aquest dijous a la tarda després que el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Carles Martí, hagi explicat a la Taula de l'Esquí, una comissió mixta formada per representants públics i privats del turisme i la indústria de la neu, l'estat del projecte de la candidatura de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics d'hivern del 2022.

Els representants de l'Ajuntament han exposat el calendari dels passos que cal fer i dels objectius a assolir. Per la seva banda, el conseller ha fet un repàs a les principals infraestructures que hi ha pendents als Pirineus per part del Govern català i espanyol. Nadal s'ha referit principalment a l'accés a les comarques de Ponent i la Val d'Aran per la N-230 amb una estructura desdoblada; a l'eix pirinenc per la Bonaigua; i a l'accés ràpid de Barcelona fins a l'Alt Urgell, que passa per arranjar la C-13 i C-14. També ha assenyalat la necessitat de dur a terme el desdoblament Berga-Bagà, el túnel de Toses i la variant de Ribes de Freser, entre d'altres.

Nadal ha afegit que el Govern "posarà a disposició de Barcelona tots els recursos possibles". Tanmateix, ha puntualitzat "que recau en l'oficina tècnica de la candidatura la tria els escenaris concrets". El conseller també ha comentat que el Govern treballarà per tal de facilitar l'accés amb transport públic a la zona.

En un altre ordre de coses, Joaquim Nadal ha fet durant la reunió de la Taula de l'esquí el balanç de l'actual temporada de neu, que està essent "menys bona que la de l'any passat en relació amb la meteorologia, però positiva tenint en compte la situació de fa tres o quatre anys". El conseller ha destacat la importància de les estacions d'esquí com a "oportunitats econòmiques del territori pirinenc". La Taula de l'Esquí també ha tractat temes de seguretat i d'ajuts econòmics a les estacions d'esquí alpí i nòrdic.

A banda, el conseller ha esmentat els avantatges que suposa l'aeroport d'Alguaire en l'associació entre l'esport de l'esquí i la marca Lleida-Pirineus.

Mostrar formulari de contacte