Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació de la nova guia de la travessa La Porta del Cel, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Presentació de la nova guia de la travessa La Porta del Cel, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

03/08/2009 19:40

Aquest dimarts es farà a Tavascan (Pallars Sobirà) la presentació de la nova guia oficial de la travessa entre refugis coneguda com La Porta del Cel, al Parc Natural de l'Alt Pirineu. La guia ha estat publicada per l'editorial Alpina i ha comptat amb el suport tècnic i econòmic del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

El circuit de La Porta del cel enllaça 4 refugis: el de Certascan, el de Pinet, el de la Vallferrera i el del càmping masia Bordes de Graus. També passa pel poble de Tavascan i fa un recorregut pel nou Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Ariège. El desnivell acumulat és d’11.000 metres en una distància de 65 quilòmetres. Consta de 4 etapes de més de 1.100 metres de pujada.

Les novetats i importància d'aquest circuit respecte a altres recorreguts existents, com el dels Carros de Foc o el dels Cavalls del Vent, és que inclou l'ascensió al cim més alt de Catalunya, la Pica d'Estats, de 3.143 metres, així com el pic de Certascan, de 2.853 metres. Els promotors també destaquen que el recorregut recorre paratges tan interessants com el llac de Certascan, -el llac natural més gran dels Pirineus-, el Pla de Boet, les bordes de Noarre, els estanys Blaus, de Sotllo, o d'Estats.

Altres atractius són la unió en el mateix recorregut de dos països, amb les regions de l'Ariège i el Pallars Sobirà; la llargada i duresa de les etapes, amb uns desnivells molt més sobtats i mantinguts; la climatologia, molt severa; la manca de camins molt ben traçats; la neu i la dificultat d'alguns trams i colls; a més de l'alçada del trajecte.

Es pot trobar més informació sobre al ruta al web http://www.laportadelcel.com

Mostrar formulari de contacte