Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació del llibre 'Diccionari essencial Esteve Albert', de Jordi Solé Camardons

Presentació del llibre 'Diccionari essencial Esteve Albert', de Jordi Solé Camardons

L'obra recull els indrets, associacions i persones que van conformar l'univers de l'activista cultural L'acte és aquest divendres dia 20, a les 8 del vespre, al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

'Diccionari essencial Esteve Albert'
'Diccionari essencial Esteve Albert'
20/02/2015 12:51

L'olianès Jordi Solé Camardons presenta aquest divendres a la Seu d'Urgell el llibre 'Diccionari essencial Esteve Albert'. L'acte serà a les 8 del vespre a la sala del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Després de la publicació de 'La Memòria de l'Esteve Albert' i 'Camins de poesia", Voliana Edicions presenta una obra que vol ser una eina d’informació, comprensió i interpretació de la vida i obra de l’activista cultural.

Esteve Albert, nascut a Dosrius (Maresme) el 1914, va deixar empremta tant a la Seu, on va impulsar la creació del Retaule de Sant Ermengol, com a Andorra, on va implicar-se en la cultura del país i on va morir l'any 1995. Jordi Solé Camardons el defineix com "el primer druida català". Al llarg d'aquest any passat s'ha commemmorat el centenari del seu naixement.

El Diccionari ha escollit els mots o conceptes clau que defineixen la manera de ser, el pensament i l'activitat de tota mena d'Esteve Albert i Corp: les persones amb qui es va relacionar directament, autors que en parlen, gent que el va influir, associacions o entitats que va fundar o on va col·laborar. També hi apareixen "mots albertians", adjectius amb què l’han definit, les ideologies i idees que es desprenen del seu tarannà i la seva obra, els llibres escrits, els espectacles que va promoure, els gèneres literaris i les poblacions o comarques on va viure o bé col·laborar.

Mostrar formulari de contacte