Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació del llibre 'Dones en blanc i negre' amb fotografies de les Valls d'Aguilar

Presentació del llibre 'Dones en blanc i negre' amb fotografies de les Valls d'Aguilar

L'obra, a càrrec de Salomé Escribà, és un testimoni gràfic del municipi els darrers cent anys Es donarà a conèixer en dos actes, aquest dissabte, a Taús i a Noves de Segre

'Dones en blanc i negre' - presentació
'Dones en blanc i negre' - presentació
01/04/2015 10:48

Les Valls d'Aguilar viurà aquest dissabte, dia 4, la presentació de 'Dones en blanc i negre', un llibre que ofereix un testimoni gràfic de la vida quotidiana del municipi alturgellenc i, en particular, del paper que hi tenen i hi han tingut les dones.

L'autora del llibre és Salomé Escribà, que l'explicarà personalment al costat del tècnic de cultura del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Isidre Domenjó. S'ha previst dues presentacions el mateix dia: a Taús, a les 12 del migdia; i a Noves de Segre, a les 6 de la tarda a Cal Pere.

Aquest recull gràfic abasta gairebé un segle de vida quotidiana als diferents pobles que conformen el terme. El volum ha estat editat pel mateix Ajuntament.
La idea del llibre va sorgir de la necessitat de donar visibilitat a les dones de les Valls d’Aguilar durant gran part del segle XX. “És una època i un territori força desconeguts, amb una documentació gràfica fins aleshores molt escassa”, assenyala l’alcaldessa, Rosa Fàbrega. És per aquest motiu que “ha calgut fer una tasca de recerca intensa i extensa, fins arribar a recollir prop de 500 fotografies”.

La col•laboració dels veïns “ha estat extraordinària”, en paraules de l’alcaldessa. Al voltant de seixanta famílies han cedit fotografies i s’han pogut recollir imatges de tots els pobles del municipi. Totes les instantànies han passat a formar part del llibre digital, que els propers dies es podrà descarregar des del web de l’Ajuntament. Per al llibre en paper se n’ha fet una selecció de prop de 150 imatges.

Salomé Escribà no només s’ha encarregat de la recerca i recollida de les fotografies, sinó que també n’ha fet el tractament gràfic i ha dissenyat la publicació. L’edició de l’obra ha obtingut una subvenció de l’Institut Català de les Dones.

Mostrar formulari de contacte