Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació del llibre 'El patrimoni festiu del Pirineu'

Presentació del llibre 'El patrimoni festiu del Pirineu'

L'obra, que ha comptat amb la participació de l'IECAU, recull les ponències que es van presentar a les 10es Trobades Culturals Pirinenques L'acte serà dilluns vinent, dia 15, a les 7 de la tarda al Centre Cultural i de Congressos Lauredià

'El patrimoni festiu del Pirineu'
'El patrimoni festiu del Pirineu'
11/12/2014 10:45

El llibre 'El patrimoni festiu del Pirineu' es presentarà aquest dilluns vinent, dia 15, a les 7 de la tarda al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, a Sant Julià de Lòria. L'obra ha comptat amb la participació, entre d'altres, de membres de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU).

El llibre és, de fet, un recull les ponències presentades a les 10es Trobades Culturals Pirinenques, que es van realitzat el 24 d'octubre del 2013 a Ripoll, dins dels actes d'aquesta ciutat com a Capital de la Cultura Catalana. En l'elaboració hi han pres part un total de deu centres d'estudis de les comarques pirinenques i del Principat d'Andorra.

El Cant de la Sibil·la i Lo Ball del Cavallot

Entre les 34 ponències editades n'hi ha algunes que fan referència especialment a l'Alt Urgell. És el cas de la comunicació 'El Cant de la Sibil·la a la Seu d'Urgell i la seva recuperació', a càrrec de Lluís Obiols Perearnau i Laura de Castellet, o bé 'Lo Ball del Cavallot i la crema del carro, dos tradicions nadalenques d'Organyà', de Josep Guàrdia i Rocamora.

'El patrimoni festiu del Pirineu' ha estat editat amb l’ajut del Ministeri d’Afers Exteriors, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA), l’Institut Ramon Muntaner, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Ajuntament de Ripoll i el Patronat Eiximenis.

L'acte de presentació serà presidit pel ministre andorrà d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil. Es lliurarà un exemplar del llibre als assistents.

Mostrar formulari de contacte