Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació a Andorra del llibre 'Una memòria compartida'

Presentació a Andorra del llibre 'Una memòria compartida'

En l'acte hi intervindrà l'historiador urgellenc Lluís Obiols (coautor), juntament amb Enric Pujol, Antoni Pol i Òscar Jané. L'obra es dóna a conèixer aquest dimecres, 15 de juny, a les 20 hores, a la Llibreria La Puça
Presentació del llibre 'Una memòria compartida'
15/06/2016 14:10

El grup Mirmanda, l'editorial Afers i la Societat Andorrana de Ciències, presenten aquest dimecres, a les 20 hores, a la Llibreria La Puça-Rebost del Padrí (Andorra la Vella), el llibre Una memòria compartida. Els llocs de la memòria dels catalans del nord i del sud. L'acte comptarà amb la presència d'Enric Pujol i Casademont (editor del llibre), Antoni Pol i Solé (coautor), Lluís Obiols i Perearnau (coautor) i Òscar Jané i Checa (director de la col.lecció Mirmanda).

L'obra fa palesa l’existència d’una memòria compartida pels catalans "més enllà de divisions polítiques actuals i passades", i remarca la importància d’una memòria comuna "per parlar de nació". El llibre aplega estudis útils per a l’anàlisi "d’una temàtica indefugible per als catalans". En el primer bloc de l'obra, "Territoris, persones i memòria", s’hi apleguen estudis d’Enric Pujol, Antoni Pol, Pep Vivas, Miquèl Ruquet, Jordi Font i Eric Forcada. En el segon bloc, "Idees, cultura i memòria", s’hi recullen les contribucions d’Albert Testart, Marc Sogues, Mariona Seguranyes, Erola Simon, Lluís Obiols i Marta Rovira. Al final, s’hi inclou una descripció biogràfica dels autors per tenir un coneixement més minuciós dels seus treballs i de les seves aspiracions.

El Grup Mirmanda és un col·lectiu de reflexió sobre temes que poden representar un pal de paller en el desenvolupament cultural i territorial de la societat. És una àgora oberta i dinàmica, d’ambdós gèneres, d’historiadors, historiadors de l’art, arquitectes, sociòlegs, filòlegs, economistes, editors, fotògrafs, filòsofs i molts altres que, provinents de diferents punts del territori, miren de realitzar una tasca de reflexió de país, rigorosa, científica i pràctica. L’origen rau en la creació de la revista de cultura Mirmanda, la qual, des del nord del país i des de la seva creació el 2006 (www.mirmanda.com), fa emergir temes i debats d’interès nacional i internacional.

Mostrar formulari de contacte