Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Seu del llibre 'Els termes tradicionals de l'Alt Urgell i els béns comunals'

Presentació a la Seu del llibre 'Els termes tradicionals de l'Alt Urgell i els béns comunals'

L'obra, a càrrec de Jesús Burgueño, es donarà a conèixer aquest dimarts (18.30 h) al Consell Comarcal de l'Alt Urgell. D'altra banda, F. Javier Galindo oferirà a la Sala de la Immaculada (20 h) la xerrada 'Del carrer de la Perdiu al carrer dels Jueus'
Programa de la jornada sobre els termes tradicionals dels pobles de l'Alt Urgell
04/03/2019 18:15

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell acollirà aquest dimarts, 5 de març, a partir de les 18.30 hores, la presentació del llibre "Els termes tradicionals de l'Alt Urgell i els béns comunals", a més del mapa dels antics termes de l'Alt Urgell, a càrrec de Jesús Burgueño. A continuació (19.30 h), Marc Borrell i Eduard Trepat oferiran la xerrada "Béns comunals. Un sistema d'organització del passat per gestionar el present". 

L'acte l'organitza l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran i la Fundació del Món Rural, que han impulsat aquest treball pioner al territori que té com a objectiu l’estudi dels termes tradicionals dels pobles i la seva posada en valor com a proposta de millora de la gestió del territori. La inscripció és gratuïta però cal formalitzar-la a través d'Internet.

També aquest dimarts, a les 20.00 hores, a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell, està prevista la conferència "Del carrer de la Perdiu al carrer dels Jueus", a càrrec de F. Javier Galindo Llangort i organitzada per l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell.

Volum Ibix 10

Finalment, l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU) participarà aquest dissabte 9 de març, a les 19.00 hores, a la Casa de Núria de Queralbs (Ripollès), a la presentació del volum Ibix 10, que recull les actes del X Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs. L'acte comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Queralbs, Imma Constans; el president del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, Antoni Llagostera, i Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.

Al llibre hi apareixen diversos articles vinculats a l'Alt Urgell: "La sal al Pirineu: com Cardona va fer canviar la Seu d'Urgell a l'edat mitjana", (Laura de Castellet), "El proveïment de gel a la Seu d'Urgell, segles XVII-XIX" (Lluís Obiols Perearnau i Carles Gascón Chopo), "Portar arsos ab lo matxo per vestir los abres: recursos naturals a la Seu d'Urgell durant la primera meitat del segle XVIII" (Lluís Obiols Perearnau) i "El paper de la societat civil pirinenca en la recuperació i el manteniment dels camins tradicionals" (Carlos Guàrdia Carbonell).

Mostrar formulari de contacte