Presentació a la Seu del llibre 'Els termes tradicionals de l'Alt Urgell i els béns comunals'
L'obra, a càrrec de Jesús Burgueño, es donarà a conèixer aquest dimarts (18.30 h) al Consell Comarcal de l'Alt Urgell. D'altra banda, F. Javier Galindo oferirà a la Sala de la Immaculada (20 h) la xerrada 'Del carrer de la Perdiu al carrer dels Jueus'
El Consell Comarcal de l'Alt Urgell acollirà aquest dimarts, 5 de març, a partir de les 18.30 hores, la presentació del llibre "Els termes tradicionals de l'Alt Urgell i els béns comunals", a més del mapa dels antics termes de l'Alt Urgell, a càrrec de Jesús Burgueño. A continuació (19.30 h), Marc Borrell i Eduard Trepat oferiran la xerrada "Béns comunals. Un sistema d'organització del passat per gestionar el present".
L'acte l'organitza l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran i la Fundació del Món Rural, que han impulsat aquest treball pioner al territori que té com a objectiu l’estudi dels termes tradicionals dels pobles i la seva posada en valor com a proposta de millora de la gestió del territori. La inscripció és gratuïta però cal formalitzar-la a través d'Internet.
També aquest dimarts, a les 20.00 hores, a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell, està prevista la conferència "Del carrer de la Perdiu al carrer dels Jueus", a càrrec de F. Javier Galindo Llangort i organitzada per l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell.
Volum Ibix 10
Finalment, l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU) participarà aquest dissabte 9 de març, a les 19.00 hores, a la Casa de Núria de Queralbs (Ripollès), a la presentació del volum Ibix 10, que recull les actes del X Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs. L'acte comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Queralbs, Imma Constans; el president del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, Antoni Llagostera, i Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.
Al llibre hi apareixen diversos articles vinculats a l'Alt Urgell: "La sal al Pirineu: com Cardona va fer canviar la Seu d'Urgell a l'edat mitjana", (Laura de Castellet), "El proveïment de gel a la Seu d'Urgell, segles XVII-XIX" (Lluís Obiols Perearnau i Carles Gascón Chopo), "Portar arsos ab lo matxo per vestir los abres: recursos naturals a la Seu d'Urgell durant la primera meitat del segle XVIII" (Lluís Obiols Perearnau) i "El paper de la societat civil pirinenca en la recuperació i el manteniment dels camins tradicionals" (Carlos Guàrdia Carbonell).