Presentació a la Seu del llibre 'Pasqual Maragall. Pensament i acció'
Oriol Nel·lo, un dels coautors de l'obra, la donarà a conèixer juntament amb Joan Ganyet i Eugeni Bregolat. L'acte serà aquest divendres, dia 28, a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Sant Agustí
La Biblioteca Sant Agustí acollirà aquesta setmana la presentació a la Seu d'Urgell del llibre Pasqual Maragall. Pensament i acció, coordinat per Jaume Claret. L'acte està previst per divendres, dia 28, a 2/4 de 8 del vespre. Les explicacions de l'obra aniran a càrrec d'Oriol Nel·lo, un dels coautors del text. A l'acte també hi intervindran Joan Ganyet, exalcalde de la Seu, i Eugeni Bregolat, exambaixador d'Espanya a la Xina i a Rússia.
Pasqual Maragall. Pensament i acció ha estat editat per La Magrana i impulsat per la Fundació Catalunya Europa, que té Maragall com a patró fundador. Vol ser un recordatori de la figura política de qui va ser alcalde de Barcelona entre 1982 i 1997 i president de la Generalitat de Catalunya entre 2003 i 2006. El volum s'estructura en 5 capítols, escrits per cinc professionals i funcionaris que han treballat de prop amb ell al llarg de la seva trajectòria pública.
Joan Fuster-Sobrepera, al primer capítol 'La política és la gent', aborda la vida política de Maragall, sobretot des del seu punt de vista de la seva activitat de partit i institucional. El geògraf Oriol Nel·lo, a 'La ciutat de Pasqual Maragall', planteja com va tirar endavant el seu reeixit projecte urbà per a Barcelona. Quim Brugué, a 'Polítiques públiques i ciutadania', s'enfronta a la faceta del polític com a gestor de la cosa pública, especialment en el seu curt i convuls període com a president de la Generalitat, que va precipitar la seva retirada de la primera línia política, quan tenia 65 anys, i va provocar que l'any següent es donés de baixa com a militant del PSC. Precisament, al quart capítol Jaume Bellmunt analitza el que anomena 'L'acció catalana': els vincles de la trajectòria de Maragall amb el catalanisme, però també les seves relacions amb Espanya, amb Europa i amb el món.
Finalment, Jaume Badia fa un petit epíleg sobre 'La Barcelona Olímpica de Maragall', possiblement el moment estelar de la seva carrera, en què va gaudir "d'una treva en què va poder treballar amb una certa sintonia tant amb CiU com amb el PSOE". D'aquesta etapa també es recorda el paper que va tenir tant abans de l'elecció de la candidatura com després, quan entre d'altres accions va adoptar la proposta de convertir la Seu d'Urgell en la subseu de les proves de piragüisme d'aigües braves.