Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Seu del llibre 'Urgell a la fi del primer mil·lenni', d'Oliver Vergés

Presentació a la Seu del llibre 'Urgell a la fi del primer mil·lenni', d'Oliver Vergés

L'acte tindrà lloc aquest dimecres, 19 d'agost, a les vuit del vespre, a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. Sobre el contingut de l'obra se'n pot fer un curs virtual de 25 hores
Portada del llibre 'Urgell a la fi del primer mil·leni', d'Oliver Vergés
18/08/2015 09:55

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell acollirà aquest dimecres, 19 d’agost, a les vuit del vespre, la presentació del llibre Urgell a la fi del primer mil·lenni. Els anys del comte Ermengol I i del bisbe Sal·la (980 – 1010), publicat per Edicions Salòria. A l’acte hi intervindran l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; l'historiador i tècnic de Patrimoni del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Carles Gascón; la doctora en història medieval Almudena Blasco, i Oliver Vergés, historiador i autor del llibre.

L'activitat l'organitza l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i l’Institut d’Estudis Comarcals (IECAU) de l’Alt Urgell.

Cal destacar que del tema sobre el qual versa l'obra, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i la plataforma Aulae.es n'ofereixen un curs virtual de 25 hores, impartit per Vergés, reconegut amb un certificat d’aprofitament. La proposta formativa té per objectiu explicar la història d’Urgell a finals del segle X i a principis de l’XI, tot exposant els fets i processos més importants que s’hi van desenvolupar, sobretot, en els anys del comte Ermengol I i el bisbe Sal·la (980 – 1010).

La docència ofereix les claus per conèixer com era el territori urgellenc fa mil anys, quines eren les dinàmiques econòmiques i demogràfiques i quines eren les formes de propietat i poblament. D’altra banda, i centrant-se més en el relat històric, les classes pretenen explicar el procés d’obertura urgellenca cap a Roma, Còrdova i el migdia francès, quina era la realitat del poder comtal en aquells anys i com el territori va passar de la defensa a l’atac, a partir de l’any mil, respecte els seus veïns musulmans del sud.

Mostrar formulari de contacte