Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Seu d'Urgell del llibre 'Una assassina massa jove', de Maria Dolors Guàrdia Rubies

Presentació a la Seu d'Urgell del llibre 'Una assassina massa jove', de Maria Dolors Guàrdia Rubies

L'autora explicarà la novel·la, ambientada en part a la capital urgellenca, aquest divendres al vespre a la Biblioteca Sant Agustí
Presentació a la Seu d'Urgell del llibre 'Una assassina massa jove', de Maria Dolors Guàrdia Rubies
24/11/2022 18:40

La Biblioteca Sant Agustí acull aquest divendres al vespre (19.30 h) la presentació a la Seu d'Urgell del llibre Una assassina massa jove, de Maria Dolors Guàrdia Rubies. L'autora de Solsona donarà a conèixer l'obra, acompanyada de la docent Claustre Llort.

L'argument de la novel·la transcorre en part a la Seu i també a Andorra. I és que, tal com explica l'autora, entre els seus protagonistes hi ha un bisbe de la Seu i els comtes d'Urgell. En aquest sentit, l'obra s'inspira en alguns fets reals, tot i que es tracta d'una ficció. Ella mateixa expressa que l'eix argumental del llibre és "la maldat humana" i com aquesta, "al seu voltant, no fa sinó generar-ne més". Així, en aquesta història la maldat arrossega "una adolescent, uns bisbes tant de la Seu com de Solsona, un pastor convertit en mestre formatger" i fins i tot el director del museu Cloisters de Nova York.

Sobre aquesta tria de personatges, Maria Dolors Guàrdia matisa que a l'obra no es fa esment de cap nom real, però que s'hi mesclen elements de ficció amb d'altres de reals. També la defineix com una novel·la "crossover", perquè es vol adreçar a lectors de totes les edats, des de gent gran fins a adolescents, i per això entre els personatges hi ha gent d'aquestes diferents franges d'edat.

Entremig de tots aquests personatges, també hi apareixen la història dels comtes d'Urgell -que inicialment havien de ser l'eix central de la novel·la- i unes amigues d'un club de lectura.

 

Mostrar formulari de contacte