Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell del cinquè volum de la revista 'Interpontes'

Presentació a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell del cinquè volum de la revista 'Interpontes'

L'acte es farà aquest divendres, a les 8 del vespre, amb la presència d'alguns dels autors dels articles. La publicació està coeditada per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell i Edicions Salòria

5è volum de la revista 'Interpontes'
5è volum de la revista 'Interpontes'
04/03/2020 11:50

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell acollirà aquest divendres, 6 de març, a les 8 del vespre, la presentació del cinquè volum de la revista Interpontes. Estudis de l'Alt Urgell, coeditada per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell i Edicions Salòria. La publicació compta amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Institut Ramon Muntaner. A l'acte hi assistiran alguns dels autors dels articles continguts en el volum, que faran un breu resum de les seves principals aportacions.

El cinquè volum d'Interpontes inclou tretze articles sobre la comarca, entre els que hi ha "El testament de Pere Clergue, rector de Bescaran, de l’any 1218", de Carles Gascón Chopo; "El túmul de Santa Eugina de Solans (Montferrer i Castellbò, Alt Urgell). Un possible monument megalític cristianitzat al Pirineu català", d'Albert Fàbrega, Gerard Remolins i Manel Trepat; "Revolta militar i poder revolucionari a la Seu d’Urgell el juliol de 1936", de Jordi Nistal i Refart; "Hèrcules i la Ciutat: un document visual de la Seu d’Urgell vers l’any 1701", de Carmen Xam-mar Alonso; "Nous monuments megalítics a l’Alt Urgell (II)", de Gerard Remolins Zamora, Albert Fàbrega Enfedaque i Jordi Pasques Canut, i "Els senyors de Taús. Estratègia territorial i familiar (s.XI-XII)", de Climent Miró i Tuset.

Altres estudis publicats són "Les Festes Calassàncies de 1911 a la Seu d’Urgell", de Pau Chica Fernández; "Ferrocarriles Carboníferos de Cataluña (1891). Un projecte ferroviari per l’Alt Urgell, de Cels Xaudaró Rovira (1832-1907)", de Rosa Serra Rotés; "Dietari pluviomètric d’Oliana (1909-1943), de Tomàs Espar, prevere i professor", de Guillem Martín Bellido; "Algunes reflexions sobre les terminacions de topònims alturgellencs acabats en -vell. Una antiga deixa prellatina?", de Xavier Planas Batlle i Carles Gascón Chopo; "Un sarcòfag de Gualter a la Seu d’Urgell", de Ramon Montanyà i Maluquer; "Què se’n va fer dels castells de Miralles i Queralt?", de Carles Gascón Chopo i Oliver Vergés Pons, i "Notícies de la Pau de Viena de l’any 1725 a Organyà", de Carles Gascón Chopo i Lluís Obiols Perearnau.

Interpontes, una publicació miscel·lània d'articles de recerca sobre temes diversos de l'Alt Urgell i de caràcter periòdic, té l'objectiu de convertir-se en un mitjà de referència pel que fa a la recerca a la comarca, així com un incentiu per a promoure i difondre els potencials d'investigació i de desenvolupament de l'Alt Urgell en tots els camps.

Mostrar formulari de contacte