Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Seu del "Synodicon Hispanum XIII", que recull la història de la diòcesi d'Urgell

Presentació a la Seu del "Synodicon Hispanum XIII", que recull la història de la diòcesi d'Urgell

L'acte tindrà lloc aquest dimecres, 13 de desembre, a les 20 hores, a la sala d'actes del Seminari
Presentació del llibre "Synodicon Hipanum XIII"
13/12/2017 14:05

El Bisbat d'Urgell presenta aquest dimecres, 13 de desembre, a les 20 hores, a la sala d'actes del Seminari, un llibre que recull els sínodes antics de la diòcesi, una eina important per comprendre la història i evolució del territori on s'assenta la diòcesi, en aquest cas, d'Urgell. Es tracta del "Synodicon Hispanum, XIII", una obra editada per l'editorial BAC i que forma part d'una col·lecció que vol recollir tots els sínodes antics.

Els sínodes constitueixen les assemblees de sacerdots d'una diòcesi o al menys d’una representació de tots ells, amb el seu bisbe, per tal de tractar i legislar els temes de fe, costums i litúrgia. Durant l'alta edat mitjana hi ha sínodes molt coneguts per les seves decisions, com el de Toluges (Elna), de l'any 1027, en el qual es promulgà la Pau i Treva de Déu, o els de Vic dels anys 1030 i 1033. A Urgell, hi ha alguns sínodes que destaquen, com el de 1364, en què el bisbe Guillem Arnau de Patau va incloure un tractat o compendi catequètic d'ajut als capellans.

Mossèn Benigne Marquès, arxiver diocesà d'Urgell i un dels investigadors que ha permès la publicació del volum que es presenta, parlarà durant l'acte del contingut del llibre, sobretot pel que fa a la diòcesi d'Urgell, ja que l'obra també inclou els sínodes de Barcelona, Lleida, Àger i Segorbe-Albarracín. La publicació permet conèixer la història del territori d'Urgell a través de les problemàtiques que s'hi expressen i les decisions que es prenen. Des del Bisbat d'Urgell es destaca que es tracta d'un llibre d'estudi i consulta "de gran rellevància".

Mostrar formulari de contacte