Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació de la plataforma Pirineu 2030

Presentació de la plataforma Pirineu 2030

La primera activitat del nou grup de debat ecologista serà una jornada titulada 'Emergència climàtica, esgotament del model econòmic i alternatives', l'1 de febrer al Xalet-Refugi UEC de la Molina
Primera jornada de la plataforma Pirineu 2030
22/01/2020 11:45

El proper dissabte 1 de febrer es durà a terme la presentació de Pirineu 2030, una nova plataforma ecologista creada amb l'objectiu de plantejar alternatives a l'actual sistema econòmic de les comarques de muntanya catalanes. La primera activitat que han programat es farà al Xalet-Refugi de la UEC a la Molina i porta per títol 'Emergència climàtica, esgotament del model econòmic i alternatives'.

Pirineu 2030 se suma a d'altres plataformes semblants ja existents, contràries a diversos projectes econòmics o urbanístics executats o bé en estudi. De fet, la jornada de presentació arrencarà a les 10 del matí amb les intervencions de Clàudia Vallvé (Salvem Éller), Núria Martí (Salvem la Molina) i Ferran Canudas (Grup de Defensa de la Natura del Berguedà), que parlaran de 'Model actual i conflictes al territori'.

Tot seguit, Elena Idoate (economista del Seminari d'Economia Crítica Taifa de Barcelona), Anna Pérez (ambientòloga i codirectora de Climate Tracker) i Federica Ravera (investigadora en ecofeminisme i membre del col·lectiu Fractal), que explicaran perquè creuen que el model actual és "esgotat a nivell social, econòmic i ambiental".

La primera jornada de Pirineu 2030 continuarà al migdia amb un debat titulat 'Experiències i alternatives per combatre l'emergència climàtica i el capitalisme', a càrrec de Martina Marcet (Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central), Marijo Imaz (Servicio de Dinamización Ecològica Ekoizpen Urduña), Mikel Kormenzaga (Asociación de Ganaderos y Ganaderas Bedarbide Euskal Herria), Oriol Baena (Cooperativa l'Espigall) i Sergi Cot, del Grup de Treball de Territori de la CUP.

Després del dinar, l'activitat es completarà amb grups de treball i amb un concert de Liv Hallum i els Petits Acompanyants. Les inscripcions es poden fer a través del correu pirineu2030@gmail.com.

Mostrar formulari de contacte