Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentades 881 candidatures al Pràcticum Odisseu, que enguany ofereix 28 places a l'Alt Urgell i la Cerdanya

Presentades 881 candidatures al Pràcticum Odisseu, que enguany ofereix 28 places a l'Alt Urgell i la Cerdanya

Les sol·licituds les han presentat prop de 400 estudiants, cadascun dels quals en podia optar a un màxim de cinc. El pla vol afavorir l'arribada o retorn de talent jove en municipis rurals
Llistat d'algunes de les ofertes presentades enguany a l'Alt Urgell per al Pràcticum Odisseu (Consorci Alt Urgell-Cerdanya)
17/05/2022 12:55

El projecte Pràcticum Odisseu ha rebut la inscripció de gairebé 400 estudiants per a l'edició d'enguany, amb un total de 881 candidatures -cada estudiant podia presentar fins a 5 candidatures- per realitzar pràctiques en empreses i entitats de comarques incloses en els plans Leader de Catalunya. De totes les 179 ofertes inicials presentades per empreses i administracions, enguany 28 són per treballar a l'Alt Urgell i Cerdanya.

Del total d'ofertes, 165 han rebut candidatures i només 13 han quedat desertes. Ara mateix està obert el període de selecció d’aquestes 165 empreses, que han d’escollir entre aquestes candidatures per seleccionar la persona que realitzarà pràctiques durant els mesos d’estiu a través del Pràcticum Odisseu, que a nivell local coordina el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya.

Les pràctiques pretenen incentivar l’estada de joves universitaris a empreses i entitats situades en poblacions rurals Catalunya incloses als plans Leader, per potenciar el retorn de talent jove en aquests municipis. En aquesta edició s’oferiran ajuts de 900 € per les empreses i institucions implicades, amb la voluntat de cofinançar el 50% de les pràctiques. Els estudiants han de realitzar mínim 300 hores, entre mitjan juny i mitjan setembre de 2022. L’estudiant rebrà una remuneració de 6 € per hora treballada, com a mínim, i sumarà un total de 1.800 € com a contraprestació total.

Els estudis més habituals dels joves que han sol·licitat participar al Pràcticum són: administració, economia i dret; educació, serveis socials, salut i lleure; enginyeries i informàtica; humanitats i arxivística; turisme, patrimoni i cultura; ciències ambientals i geografia; màrqueting, comunicació i disseny; agronomia, veterinària i ciències de l’alimentació; i arquitectura i urbanisme.

Pel que fa a l’Alt Urgell i Cerdanya, les 28 ofertes presentades són una més de les que hi havia l’anualitat passada i representen la xifra és més alta de totes les edicions del Pràcticum Odisseu, fet que segons el Consorci "consolida el programa al territori i mostra el compromís del teixit empresarial i administracions locals amb el talent jove". Aquestes ofertes es divideixen en 16 d’empreses privades, 10 d’entitats públiques i 2 del tercer sector públic-privat.

Possibilitat d'incorporació laboral

Una qüestió molt important pels objectius del Pràcticum és que més de la meitat de les ofertes del conjunt de Catalunya (87) ofereixen possibilitat d’incorporació laboral quan finalitzin les pràctiques. Els impulsors celebren que "any rere any es va consolidant el Pràcticum amb altes xifres de participació, tant en nombre d’ofertes presentades per empreses i entitats del territori com entre els estudiants universitaris que opten a realitzar les pràctiques". Enguany ha sigut l'edició més nombrosa.

Les entitats promotores del projecte de cooperació Leader Odisseu són la Secretaria d’Agenda Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, amb la col·laboració de la Direcció General d’Universitats del Departament de Recerca i Universitats, l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, els grups d’acció local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut. El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya el coordina i compta amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Mostrar formulari de contacte