Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El programa Reempresa es presenta a la Seu

El programa Reempresa es presenta a la Seu

La iniciativa suma 19 casos d’èxit durant el primer trimestre del 2018. Durant la jornada també s'ha informat d'una subvenció de fins a 5.000 euros per a l'adquisició d'empreses del sector del comerç, els serveis, l'artesania i la moda

Presentació del programa Reempresa, al CETAP
Presentació del programa Reempresa, al CETAP
10/07/2018 18:35

El Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) ha acollit aquest dimarts la presentació del programa Reempresa, una plataforma que facilita la compravenda de petites i mitjanes empreses. L'acte ha servit també per repassar els serveis vinculats al programa que s'ofereixen des del mateix CETAP i informar sobre una nova subvenció de fins a 5.000 euros del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, per a l'adquisició de negocis del sector del comerç, els serveis, l'artesania i la moda.

La jornada ha comptat amb les intervencions del president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; la consultora de Reempresa Lleida, Marta Aguilar, i la responsable del programa a GLOBALleida, Lídia Mor. L'organització hi ha convidat col·lectius i associacions de comerciants, industrials i hotelers, a més de cooperatives, gestories, entitats financeres i centres d’ensenyament que imparteixen cicles formatius.

Cal recordar que el Consell Comarcal de l’Alt Urgell és un punt d’atenció oficial del Centre de Reempresa de Catalunya, arran d'un acord de col·laboració signat l'any 2017 i renovat el març de 2018 entre el consorci GLOBALleida i la patronal Cecot. El compromís es va adquirir en aquell moment "per garantir la continuïtat de les empreses de l’Alt Urgell a través dels serveis del programa Reempresa, oferint assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre el seu negoci (cedents), com a les persones emprenedores disposades a donar continuïtat a les empreses".

Pel que fa als ajuts, la quantia subvencionable és de fins al 50 per cent d’un màxim de 5.000 euros, per a despeses derivades de la compra, lloguer, traspàs o concessió, a més de desemborsaments per a l'obertura o vinculats a la reforma dels establiments.

Informació en xarxa

GLOBALleida, com a punt d’atenció oficial Reempresa, està desenvolupant des del 2017 un treball en xarxa amb els Consells Comarcals de la demarcació de Lleida per "consolidar de forma conjunta el teixit empresarial existent, reforçar la seva competitivitat i impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori". En el primer trimestre de 2018 s'han constatat 19 casos d’èxit. A la plataforma s'hi han inscrit 51 cedents i 57 reemprenedors del conjunt del territori.

Reempresa facilita la connexió entre les persones que volen vendre el seu negoci o busquen relleu generacional per a la seva empresa i els emprenedors que es proposen fer créixer el negoci comprant-ne un altre o bé desitgen endegar un projecte comercial sense començar de zero.

 

Mostrar formulari de contacte