Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentat el dispositiu per al referèndum, que inclou 2.315 col·legis electorals

Presentat el dispositiu per al referèndum, que inclou 2.315 col·legis electorals

A la Seu s'habilitarà la majoria de punts habituals de votació del municipi, que s'obriran de les 9 del matí a les 8 del vespre. El Govern detalla que es constituiran 6.249 meses mitjançant la implicació de 7.235 persones

Urna electoral
Urna electoral
29/09/2017 12:45

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; i els consellers de la Presidència, Jordi Turull, i d'Exteriors, Raül Romeva, han presentat aquest divendres al migdia el dispositiu per al referèndum d'autodeterminació de Catalunya que es durà a terme aquest diumenge, 1 d'octubre. Des del Govern han detallat que estan cridats a votar 5.343.358 ciutadans, per als quals s'ha previst un total de 2.315 col·legis electorals arreu del territori. Es constituiran 6.249 meses i ja s'han compromès a fer-ho possible 7.235 persones.

En el cas de la Seu d'Urgell, el Govern preveu habilitar la majoria de col·legis electorals habitual. Són: la Sala de Sant Domènec, el Centre Cultural Les Monges (La Cuina), el Centre Cívic El Passeig, l'Arxiu Comarcal, el Centre Cívic l'Escorxador i el local de Castellciutat.

En la compareixença, Jordi Turull ha tramès "un infinit agraïment a tots els ciutadans de Catalunya per l'actitud d'aquests dies". Turull ha subratllat que "el valor més important que té aquest país és la convivència" i creu que la societat catalana "ha passat novament una alta prova d'estrès" en al·lusió a l'ofensiva de l'Estat espanyol per impedir el referèndum. El conseller ha parafrasejat Francesc Macià i ha fet una crida perquè "diumenge, cadascú estigui al seu lloc i Catalunya al cor de tots".

Oriol Junqueras ha dit que han actuat com "un Govern responsable que assumeix les seves responsabilitats amb el màxim compromís". Junqueras també ha dit que "la legitimitat no s'afebleix sinó que es reforça cada vegada que l'Estat posa una dificultat". De la seva part, en una intervenció en anglès, Raül Romeva ha subratllat que, especialment després dels darrers esdeveniments, aquest referèndum "no va d'independència, sinó de democràcia" i ha recordat que el Govern català ha intentat moltes vegades, sense èxit, que l'Estat espanyol permetés fer aquest referèndum de manera acordada.

Mostrar formulari de contacte