Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentat el llibre "Serrat Gros: Història d'un formatge pirinenc"

Presentat el llibre "Serrat Gros: Història d'un formatge pirinenc"

L'obra d'Eulàlia Torras es pot adquirir a les llibreries de la Seu al preu de 12 euros L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla
Portada llibre Eulàlia Torras
19/10/2008 20:27

Aquest dissabte, dia 18, s'ha presentat a la Seu d'Urgell el llibre 'Serrat Gros: Història d'un formatge pirinenc' escrit per Eulàlia Torras Elias, amb dibuixos de Jaume Rovira i editat per l'editorial Garsineu de Tremp. La presentació de l'obra va fer-se en el marc de la catorzena edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. L'acte va anar a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, amb la presència de la mateixa autora, Eulàlia Torras.

'Serrat Gros: Història d'un formatge pirinenc' no tan sols recull com es fa i perquè és el “millor formatge de cabra de Catalunya i segurament d'Espanya” - segons el gastrònom Enric Canut -, sinó que explica mil històries i anècdotes que farceixen la vida "d'una jove urbana que va a trobar en la vida a muntanya, fent el que li venia de gust". El llibre també il•lustra amb una gran sensibilitat les dificultats dels joves en general i de la dona en particular per integrar-se "en un ambient meravellós però feréstec i aïllat".

El llibre d'Eulàlia Torras narra "amb una prosa fina i elegant" el final d'un temps que és passat recent. Emmarca les condicions de la modernitat al Pirineu català i "il•lumina amb tendresa, i alhora cruesa, a les noves generacions -i no tan joves- perquè sàpiguen que a través de la feina dura però ben feta es pot viure a la muntanya i dels seus recursos, fent-se possibles els projectes i els reptes més agosarats". En paraules de la mateixa autora “... va ser un somni, o potser una inconsciència: viure a la muntanya amb un ramat de cabres i poder guanyar-me la vida fent formatge de la llet que, dia rere dia, elles em donaven”.

Aquest llibre es pot adquirir a les llibreries de La Seu d'Urgell al preu de 12 euros.

Mostrar formulari de contacte