Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentat el llibre "Serrat Gros: Història d'un formatge pirinenc"

Presentat el llibre "Serrat Gros: Història d'un formatge pirinenc"

L'obra d'Eulàlia Torras es pot adquirir a les llibreries de la Seu al preu de 12 euros L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla

Portada llibre Eulàlia Torras
Portada llibre Eulàlia Torras
19/10/2008 20:27

Aquest dissabte, dia 18, s'ha presentat a la Seu d'Urgell el llibre 'Serrat Gros: Història d'un formatge pirinenc' escrit per Eulàlia Torras Elias, amb dibuixos de Jaume Rovira i editat per l'editorial Garsineu de Tremp. La presentació de l'obra va fer-se en el marc de la catorzena edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. L'acte va anar a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, amb la presència de la mateixa autora, Eulàlia Torras.

'Serrat Gros: Història d'un formatge pirinenc' no tan sols recull com es fa i perquè és el “millor formatge de cabra de Catalunya i segurament d'Espanya” - segons el gastrònom Enric Canut -, sinó que explica mil històries i anècdotes que farceixen la vida "d'una jove urbana que va a trobar en la vida a muntanya, fent el que li venia de gust". El llibre també il•lustra amb una gran sensibilitat les dificultats dels joves en general i de la dona en particular per integrar-se "en un ambient meravellós però feréstec i aïllat".

El llibre d'Eulàlia Torras narra "amb una prosa fina i elegant" el final d'un temps que és passat recent. Emmarca les condicions de la modernitat al Pirineu català i "il•lumina amb tendresa, i alhora cruesa, a les noves generacions -i no tan joves- perquè sàpiguen que a través de la feina dura però ben feta es pot viure a la muntanya i dels seus recursos, fent-se possibles els projectes i els reptes més agosarats". En paraules de la mateixa autora “... va ser un somni, o potser una inconsciència: viure a la muntanya amb un ramat de cabres i poder guanyar-me la vida fent formatge de la llet que, dia rere dia, elles em donaven”.

Aquest llibre es pot adquirir a les llibreries de La Seu d'Urgell al preu de 12 euros.

Mostrar formulari de contacte