Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentat el projecte de l'heliport a la zona de les Tresoles d'Encamp

Presentat el projecte de l'heliport a la zona de les Tresoles d'Encamp

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, afirma que el lloc és l'idoni per acollir aquesta infraestructura

L'opció és un heliport en semiterrassa (Foto: Govern d'Andorra)
L'opció és un heliport en semiterrassa (Foto: Govern d'Andorra)
02/05/2017 19:12

El ministre d'Ordenament Territorial d'Andorra, Jordi Torres, ha exposat aquest dimarts en roda de premsa que l'emplaçament per a l'Heliport Nacional d'Andorra a la zona de les Tresoles d'Encamp és, a priori, "l'idoni per acollir aquesta infraestructura". Torres ha afirmat que la ubicació triada és "aeronàuticament i urbanísticament factible, ja que permet unes trajectòries d'enlairament i aterratge adequades, presenta una superfície suficient per acollir els serveis necessaris i no té cap repercussió en relació amb afectacions urbanístiques".

El ministre andorrà ha afegit que un cop finalitzats els estudis licitats a un equip multidisciplinari, s'encarregarà una darrera validació a l'equip d'enginyers de la Direcció General de l'Aviació Civil del Govern francès, que ja va emetre l´informe de viabilitat de la construcció de l'heliport a Encamp. De la mateixa manera, Torres assenyala que per tirar endavant definitivament la construcció de la infraestructura "tots els estudis hauran de concloure's de manera positiva".

El Govern del país veí ha licitat ja els treballs relatius a la projecció i planificació de l'heliport, que inclouen estudis aerològics, de rutes d'entrada i sortida, de riscos, petjada acústica, geometria de la plataforma, així com l'avaluació de les millors solucions tenint en compte costos, riscos i possibilitats d'ampliació. Torres ha manifestat que se seleccionarà un equip multidisciplinari per treballar-hi, en què hi estaran integrats un enginyer aeronàutic, un enginyer d'obra civil, un arquitecte i especialistes en riscos, d'impacte acústic i medi ambient.

Pel que fa a aspectes tècnics, l'assessor del Servei de Transport Aeri del Departament de Transports, Guillem Santacreu, subratlla que el projecte contempla la realització d'estudis amb diferents tipus d'aparells i simulacions de vols. De la mateixa manera, es preveu mesurar i mitigar la petjada acústica. Santacreu també ha exposat que es definiran els trajectes de vol marcats per tal d'extremar la seguretat.

Mostrar formulari de contacte