Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentats els sis projectes finalistes per a l'edifici d'INEFC-Pirineus a la Seu d'Urgell

Presentats els sis projectes finalistes per a l'edifici d'INEFC-Pirineus a la Seu d'Urgell

El recinte universitari es construirà en una parcel·la municipal de l'Horta del Valira. Al final d'aquest mes es coneixerà la proposta guanyadora
12/01/2022 20:45

El concurs públic per dissenyar l'edifici del nou centre INEFC-Pirineus a la Seu d'Urgell compta amb un total de sis propostes finalistes, presentades per despatxos d'arquitectes. Al final d'aquest mes de gener ja es coneixerà quin és el projecte guanyador.

L'Ajuntament urgellenc va convocar aquest any passat el concurs per al disseny arquitectònic de la seu permanent de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya a la ciutat, que inclou tant la redacció del projecte com la direcció de l'obra. L'edifici s'alçarà en una parcel·la municipal de la zona d'expansió urbana de l’Horta del Valira, a l'oest del municipi. Concretament, entre el passeig de l'Horta del Valira i la prolongació del carrer de la Canal Baridana.

De les empreses que es van presentar en una primera fase, s'ha seleccionat aquestes sis de forma anònima, amb un lema que identifica cadascuna. El jurat que ha d'analitzar les propostes està constituït per l'alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, juntament amb l'arquitecte municipal, dos professionals designats pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, una persona amb titulació d'arquitectura designada per l'INEFC i un altre arquitecte designat per l'Ajuntament. Actualment el jurat està avaluant les propostes, que estan a l'abast de tothom i es poden consultar a la secció d'Urbanisme del portal web de l'Ajuntament.

La primera promoció d'INEFC-Pirineus va iniciar les classes el setembre passat, amb l'estrena del nou Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) especialitzat en esports de natura. Actualment les classes teòriques s'imparteixen al Centre Cultural Les Monges, en un espai cedit pel Centre Associat de la UNED a la Seu. Quan el nou edifici ja estigui construït s'hi traslladarà aquesta activitat. Pel que fa a les sessions pràctiques, es fan en diversos equipaments de la ciutat, com ara la zona esportiva municipal i el Parc Olímpic del Segre, a més d'estacions d'esquí i paratges naturals de l'Alt Urgell i de comarques veïnes.

  • Propostes finalistes per al projecte d'edifici d'INEFC-Pirineus a la Seu d'Urgell
  • Proposta d'encaix urbà d'un dels projectes finalistes per a l'edifici d'INEFC-Pirineus a l'Horta del Valira
  • Recreació de l'interior de l'edifici d'INEFC-Pirineus segons una de les propostes finalistes

Mostrar formulari de contacte