Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presenten el llibre 'Itinerari d'una memòria enfrontada', sobre el rastre de la guerra civil al Pallars

Presenten el llibre 'Itinerari d'una memòria enfrontada', sobre el rastre de la guerra civil al Pallars

24/07/2009 13:16

Aquest dissabte es presenta a Llavorsí el llibre i exposició Itinerari d'una memòria enfrontada. L'obra mostra a través de fotografies com la Guerra Civil Espanyola va irrompre al Pallars Sobirà, com es van implantar arquitectures militars de campanya i com es van deixar trinxeres, búnquers i metralla diversa. En definitiva, mostra com, setanta anys després, l’empremta de la guerra encara roman en el paisatge i es confon amb la natura.

Itinerari d’una memòria enfrontada permet contemplar la línia de front que resseguia els rius Noguera Pallaresa, Segre i Ebre i que, entre l’abril i el desembre de 1938, va delimitar la zona republicana de la franquista. L'autor, Oriol Riart, dóna a conèixer l’estat actual dels antics escenaris bèl•lics i redescobreix una part important de la nostra història. Les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Noguera, el Segrià i la Terra Alta ofereixen al lector vestigis oblidats en indrets poc accessibles, testimonis silenciosos del nostre passat més immediat.

Mostrar formulari de contacte