Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presenten el llibre 'Municipi de Peramola: Història i Rutes'

Presenten el llibre 'Municipi de Peramola: Història i Rutes'

Unes 300 persones assisteixen a l'acte a càrrec dels autors, Josep Espunyes i Jordi Pasques L'obra recorda l'important llegat històric del municipi, especialment de l'època medieval

Peramola
Peramola
28/07/2008 16:41

Unes 300 persones han assistit aquest dissabte passat a la presentació del llibre Municipi de Peramola: Història i Rutes. L'acte, que es va celebrar al Cafè de Peramola, va anar a càrrec dels autors, els escriptors Josep Espunyes i Jordi Pasques. També van intervenir l'alcalde, Joan Pallarès; el vicepresident del Consell Comarcal, Ventura Roca; el diputat provincial Bonifaci Colomina, i l'editor Ramon Besora.

Josep Espunyes destaca que l'obra permet conèixer la intensa història del municipi. I és que la casa dels Peramola va tenir una gran importància en l'època medieval a Catalunya, amb personatges com Berenguer de Peramola i l'abat Bernat de Peramola.

L'obra també remarca la forta resistència que el poble va presentar contra la invasió borbònica de 1714, i que va provocar que les tropes felipistes s'acarnisessin amb el nucli. Segons Espunyes, la situació estratègica de Peramola, com a porta d'entrada al Pirineu i amb abundància d'aigua, ha fet que tingués un passat molt intens fins que la fil.loxera va provocar-ne la despoblació.

El llibre també presenta una selecció de rutes pel municipi, a càrrec de Jordi Pasques.

Mostrar formulari de contacte