Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presenten EPireMed, un portal web per promoure rutes turístiques transfrontereres a Catalunya

Presenten EPireMed, un portal web per promoure rutes turístiques transfrontereres a Catalunya

Entre els 'tours' proposats n'hi ha un sobre formatges i cultura, d'Esterri d'Àneu a Vilafranca de Conflent, i un d'inspirat en l'exili d'intel·lectuals, de Bellver de Cerdanya a Perpinyà, a més d'un itinerari per les estacions d'esquí alpí i nòrdic. També s'hi pot trobar més de 600 activitats i una trentena d'experiències que connecten ambdues bandes de la frontera

Portada del web EPirEMed
Portada del web EPirEMed
17/01/2022 19:25

Perpinyà ha acollit aquest dilluns la presentació del projecte de cooperació transfronterer EPireMed, una plataforma web que vol promoure la "integració turística" dels vessants nord i sud de Catalunya, a banda i banda de la frontera administrativa.

El projecte, cofinançat amb els fons FEDER, ofereix productes turístics basats en la "sostenibilitat" i ho fa mitjançant 17 rutes temàtiques, més de 600 activitats i una trentena d'experiències turístiques en forma de paquets de viatge que els usuaris poden contractar directament. Entre elles hi ha un 'tour' de formatges, que comença a Esterri d'Àneu i s'acaba a Vilafranca de Conflent, i una ruta inspirada en l'exili d'intel·lectuals, entre Bellver de Cerdanya i Perpinyà, a més d'un intinerari per conèixer les estacions d'esquí alpí i nòrdic de la zona.

La iniciativa, que compta amb el suport de diverses entitats públiques dels dos costats de la frontera, està cofinançada amb fons europeus i aquest dilluns s'ha presentat públicament. Els temes de les rutes també inclouen els llacs, els trens, les aigües termals i els cinc cims més emblemàtics del Pirineu català. En cadascuna també s'hi proposen activitats per fer-hi, punts per allotjar-se o establiments on adquirir productes de proximitat.

A més a més, amb la col·laboració de nou agències de viatges (tres de Catalunya Nord i sis de Catalunya Sud) s'han creat una trentena d'experiències transfrontereres que inclouen paquets de viatges de diversa durada. Estan agrupades per temàtiques, des de les propostes per gaudir en família a les vinculades al turisme actiu, gastronòmic, enològic o històric.

Per això, a banda de les ja esmentades, hi ha paquets que proposen recórrer Catalunya en bicicleta elèctrica i amb caiac o bé conèixer les rutes de l'exili de 1939, quan milers de catalans van haver de fugir cap al nord per la irrupció i de la dictadura franquista. En aquest apartat, a banda de la ruta sobre els intel·lectuals entre Bellver i Perpinyà, també hi entren 'Els darrers dies de la Catalunya Republicana' (tres dies i dues nits, des de Maçanet de Cabrenys fins a Elna), 'La retirada republicana' (de Camprodon a Prats de Molló, Cotlliure i Elna) o bé 'Caminant les rutes de l'exili del Ripollès i l'Empordà', recuperant els camins de la retirada.

El contingut del projecte es completarà aquest febrer, però la intenció és que continuï creixent. De fet, fins ara s'hi han inscrit més de 600 empreses. El director de Desenvolupament de Nous Negocis i Innovació d'FGC, Albert Tortajada, ha explicat que la iniciativa ha superat les expectatives inicials, que preveien un mínim de vuit rutes temàtiques.

Amb fons europeus

El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg POCTEFA 2014-2020, que té com a objectiu reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera dels Pirineus. A banda dels governs espanyol i francès, hi participen diversos consells comarcals, l'Agència Catalana de Turisme, el Departament d'Empresa, Ferrocarrils de la Generalitat, el Departament i el CCI dels Pirineus Orientals, TuralCat i Turisme Rural de Girona.

Mostrar formulari de contacte