Presenten la primera guia gastronòmica de l'Alt Urgell
El llibret es donarà a conèixer a la Fira de Sant Ermengol També s'ha elaborat nou material promocional del Parc Cadí-Moixeró i del romànic
La Fira de Sant Ermengol servirà per donar a conèixer la primera Guia Gastronòmica de l'Alt Urgell. Aquest migdia s'ha presentat al Consell Comarcal aquest nou mitjà, juntament amb els nous futlletons promocionals del patrimoni romànic i del Parc Natural Cadí-Moixeró.
La Guia Gastronòmica de l'Alt Urgell presenta en un format de butxaca el centenar de restaurants de la comarca, amb l'adreça, el telèfon, el preu del menú i el tipus de cuina. Més endavant hi ha una ressenya dels més recomanables per al visitant.
La guia inclou mapes de la Seu i de la comarca, agenda d'esdeveniments gastronòmics i fins i tot algunes receptes. Es completa amb informació sobre els formatges i aliments artesans, dels quals també se n'ha fet una altra guia específica. S'ha editat en català, castellà, anglès i francès. Pel president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, cal tenir en compte que molts turistes escullen la destinació en funció de l'oferta culinària.
El Parc Natural Cadí-Moixeró serà l'altre objectiu de la promoció per la fira. En col.laboració amb el Berguedà, s'ha elaborat una detallada guia de la fauna i la flora que s'hi pot trobar. També s'ha creat una guia de butxaca amb les rutes a peu i s'ha dissenyat una postal amb el mapa de les dues comarques i amb els seus principals atractius esportius i culturals. El president de l'Associació d'Hostaleria, Miquel Àngel Sànchez, creu que des de l'Alt Urgell cal aprofitar més el recurs del parc natural.
A l'estand de Turisme La Seu també es presentarà un nou mapa i guia del patrimoni romànic. Amb les darreres incorporacions al catàleg, el full proposa un total de 53 esglésies i castells. El Consell ofereix l'opció de fer un recorregut virtual per la ruta, tot aprofitant el mapa 3D del Geoportal.