Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Previsions d'alta ocupació turística per Setmana Santa al Pirineu

Previsions d'alta ocupació turística per Setmana Santa al Pirineu

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida espera superar el rècord assolit l'any passat gràcies al bon estat de les pistes d'esquí i a la climatologia favorable, que permet gaudir dels esports d'aventura
Rafting Parc
06/04/2017 20:44

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que l'ocupació turística per Setmana Santa se situarà entre el 95% i el 100% a les zones turístiques de la demarcació de Lleida, del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua, i entre el 40 i el 50% del dissabte 8 d'abril fins al dimecres 12. S'espera que durant el període de vacances s'arribi a la xifra de 80.000 turistes i que es facin unes 200.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'establiments d'allotjament, tant a la plana com al Pirineu.

El director del Patronat, Juli Alegre, subratlla que això suposaria superar en un 5% la xifra rècord que ja es va assolir l'any passat. Aquest optimisme es deu principalment al fet que les darreres nevades garanteixen un bon estat de les pistes d'esquí i que la climatologia favorable també motiva a la pràctica d'esports d'aventura principalment relacionats amb l'aigua.

Els nivells d'ocupació per aquestes vacances de Setmana Santa variaran d'acord amb la tipologia dels establiments d'allotjament turístic, així com també segons les diferents zones turístiques de la demarcació de Lleida. Les comarques del Pirineu seran les que tindran una millor ocupació turística, mentre que la procedència dels visitants serà majoritàriament de Catalunya, seguits dels del País Valencià, Madrid, l'estat espanyol i el sud de França.

L'ocupació per sectors

Per sectors, es preveu una ocupació hotelera mitjana a les zones turístiques de les comarques de Lleida i a les zones d'influència de les estacions d'esquí obertes al públic que se situarà entre el 95% i la plena ocupació del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua. En canvi, l'ocupació del dissabte 8 d'abril fins al dimecres 12 es preveu que oscil·li al voltant del 40%. Per aquestes dates les comarques de Lleida tenen aproximadament un 90% de la seva oferta de places d'hoteleria obertes al públic i les reserves cada vegada s'ajusten més a la data de sortida de vacances, depenent de la climatologia i també de les ofertes, motiu pel qual els percentatges d'ocupació en el primer tram del període de vacances podrien canviar.

Pel que fa al turisme rural, la Federació de Cases de Turisme Rural de les Terres de Lleida preveu un comportament homogeni en el conjunt de la demarcació, tant a les comarques del Pirineu com a les de la plana, que arribarà a assolir la plena ocupació durant els 4 dies forts de la Setmana Santa i entre un 50 i un 60% la resta de dies a partir de dissabte 8 d'abril fins al dimecres 12.

En relació amb els càmpings, amb la pràctica totalitat dels 60 establiments oberts en aquestes dates, es preveu una ocupació molt bona del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua, tant a les zones d'acampada com a les places de bungalous, amb nivells d'ocupació diferenciats entre els establiments situats a la zona d'alta muntanya del Pirineu respecte als que estan emplaçats al Prepirineu i en zones de baixa muntanya. Aquests últims, amb una oferta aproximada d'unes 1.000 unitats d'acampada i unes 3.000 places, seran els que tindran una ocupació millor gràcies a una climatologia més suau.

En concret, als establiments situats a les zones de Prepirineu, com ara la comarca de la Noguera, i als que es troben en zones de baixa muntanya del Pirineu, l'ocupació mitjana des del dissabte 8 d'abril fins al dimecres 12 d'abril se situarà en un 85% tant a les places de bungalous com a les d'acampada, i arribarà a la plena ocupació a partir de Dijous Sant fins al dilluns de Pasqua.

Per la seva banda, els establiments situats a les zones d'alta muntanya tindran una ocupació d'un 50% a les places de bungalous i inferior al 40% d'acampada en el primer tram de la setmana; en canvi, a partir de Dijous Sant les places també arribaran a la plena ocupació, mentre que en les d'acampada es podria situar entre el 50 i el 60%, encara que el percentatge podria augmentar per les reserves de darrera hora d'acord amb la climatologia.

Més de 200.000 pernoctacions

El Patronat de Turisme preveu que del 8 al 17 d'abril uns 80.000 turistes visitaran les comarques de Lleida i es faran unes 200.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'establiments d'allotjament turístic, tant de la zona de la plana com del Pirineu de Lleida, a més de les segones residències. L'oferta d'allotjament per a aquests dies serà d'unes 50.000 unitats entre hotels, càmpings, cases de pagès, albergs i refugis i un nombre indeterminat de segones residències i apartaments privats ocupats. Per aquestes dates també es preveu que la major part de segones residències de conjunt de la demarcació, però principalment del Pirineu, tinguin també un nivell d'ocupació alt, la qual cosa influirà igualment en el consum, en l'increment de la despesa a les zones turístiques i en la contractació de serveis de turisme actiu, esquí i activitats diverses en el conjunt del territori.

Oferta de neu

Les vacances de Setmana Santa es presenten com la primera gran sortida de primavera després d'un hivern que ha deixat unes nevades excel·lents al Pirineu i unes condicions molt bones per a les activitats de turisme actiu i esports d'aventura, principalment les relacionades amb l'aigua.

Les estacions d'esquí alpí de Baqueira Beret, Boí Taüll Resort, Port Ainé i Espot Esquí disposen d'unes bones condicions per afrontar amb bones perspectives l'esprint final de la temporada per aquestes vacances de Setmana Santa. Aquests complexos hivernals, majoritàriament, tenen previst tancar el 17 d'abril i disposen de fins a 50 centímetres de neu pols.

El turisme actiu enceta la nova temporada amb 230 empreses 

El turisme actiu i els esports d'aventura seran un altre dels punts forts per aquestes vacances. La temporada dels esports d'aventura ha començat amb unes perspectives molt bones, principalment pel que fa a les activitats aquàtiques amb motiu de la gran reserva d'aigua en forma de neu que garantirà les activitats de riu. En el conjunt de la demarcació els visitants podran gaudir de diferents activitats de terra, d'aire i d'aigua que ofereixen les 230 empreses de turisme actiu i esports d'aventura, tal com la Diputació de Lleida va donar a conèixer en la presentació de la nova temporada ahir dimecres a Llavorsí.

Àmplia oferta d'activitats

A més, els visitants tenen a l'abast una oferta de turisme cultural, moltes festes tradicionals i activitats de tot tipus vinculades amb la Setmana Santa, com també la possibilitat de gaudir d'una gastronomia excepcional. Així mateix, destaquen diferents propostes pensades per al turisme familiar, com la nova temporada del Tren dels Llacs, que s'encetarà dissabte 15 d'abril, les visites al Centre d'Observació de l'Univers de Montsec (COU) o les esglésies romàniques de la Vall de Boí, entre molts altres iniciatives arreu del territori.

Mostrar formulari de contacte