Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Previsions d'ocupació turística del 90% al Pirineu aquest agost

Previsions d'ocupació turística del 90% al Pirineu aquest agost

Al juliol, els establiments oberts s'han situat al voltant del 50%, amb percentatges més alts en els bungalous. Esdeveniments esportius com el Tour i les competicions de muntanya han ajudat a incrementar el nombre de visitants

Senderisme a les Valls d'Aguilar
Senderisme a les Valls d'Aguilar
01/08/2016 13:51

El sector turístic de l'Alt Pirineu ha tancat el mes de juliol amb una ocupació turística mitjana del 50%. S'han complert així les previsions fetes pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida abans de l'inici de la campanya d'estiu, que apuntaven a un increment del 6% en les pernoctacions. En el cas de la Cerdanya, i també al Ripollès, s'ha arribat al 60%, segons la Federació d'Hostaleria de Girona.

El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, assenyala que el pas del Tour de França, la celebració de curses de muntanya i diferents propostes com ara el festival Esbaiola't d'Esterri d'Àneu o les festes de les Falles, que han anat acompanyades per una meteorologia favorable, han suposat un bon reclam per als turistes. Amb vista a l'agost, el sector turístic pirinenc preveu seguir amb aquesta tendència positiva i assolir una ocupació mitjana del 90%, que podria fregar la plena ocupació en alguns establiments, especialment en la modalitat de bungalous que ofereixen els càmpings. El Patronat manté la previsió de 570.000 visitants i 1.675.000 pernoctacions a la demarcació pel conjunt de la campanya d'estiu.

Juli Alegre, destaca que, a més de fer-ho com a destinació turística, el territori s'està consolidant també com a destinació esportiva, ja que els esdeveniments esportius es confirmen com una manera més d'atraure visitants, que vénen a competir i en molts casos arriben acompanyats de familiars o amics.

Dies de màxima ocupació

La primera quinzena de l'agost és tradicionalment la més forta de tot l'estiu i, per això, alguns establiments de llocs més turístics poden fregar la plena ocupació, especialment als càmpings. Al setembre l'ocupació serà similar al juliol; és a dir, entre el 45 i el 60%.

L'increment de les pernoctacions és un signe que indica que el sector turístic està deixant enrere la crisi econòmica, segons el director del Patronat de Turisme. Alegre remarca que la demarcació de Lleida durant els anys de crisi "ho ha passat especialment malament", tenint en compte que entorn del 80% dels turistes que visiten la zona procedeixen sobretot de Catalunya i, en menor mesura, de l'Estat espanyol, "i el mercat estatal va veure molt afectada la seva economia".

El Patronat estima que al voltant d'un 18% dels turistes (uns 100.000) que visitaran aquest estiu la demarcació seran estrangers, principalment procedents de França, però també del Benelux, Alemanya, la Gran Bretanya i Israel, amb percentatges inferiors. En aquest sentit, Juli Alegre confia que es mantingui la tendència a l'alça del turisme estranger, ja que durant tot l'any 2015 les pernoctacions que aquests visitants van fer al territori van créixer un 11%.

"S'estan notant símptomes de recuperació tot i que encara queda molt per recuperar a tots els nivells però turísticament parlant el 2015 va ser millor que l'any anterior i el 2016 està encara sent millor", destaca Juli Alegre, tot afegint que "cada cop ens anem apropant a aquells volums d'ocupació que hi havia abans de la crisi".

Mostrar formulari de contacte