Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primer informe favorable a la modificació de les normes urbanístiques de l'Aran pel que fa a Bossòst

Primer informe favorable a la modificació de les normes urbanístiques de l'Aran pel que fa a Bossòst

El canvi adaptarà la qualificació del sòl no urbanitzable vigent a la vall, per permetre ampliar-hi els usos admesos, com ara càmpings i activitats recreatives

Mapa amb la proposta de modificació de les normes urbanístiques d'Aran pel que fa a Bossòst (TES)
Mapa amb la proposta de modificació de les normes urbanístiques d'Aran pel que fa a Bossòst (TES)
27/11/2020 15:18

La Comissió d'Urbanisme de l'Aran ha emès un primer informe favorable, dins del tràmit ambiental, a la modificació de les Normes Subsidiàries i Complementàries de la vall pel que fa al municipi de Bossòst. El canvi permetrà ampliar els usos i les activitats que es poden dur a terme en el sòl no urbanitzable.

L'Ajuntament de Bossòst és el primer de la vall en impulsar una modificació de les Normes araneses en el seu terme municipal. Actualment, el sòl no urbanitzable al municipi està qualificat com a rústic, amb usos preferents agropecuaris, i de protecció especial, on només es poden ubicar usos compatibles amb la condició natural i amb la preservació de bordes i cabanes. Mitjançant el canvi, el sòl no urbanitzable es qualificarà com de protecció especial (espais PEIN i Xarxa Natura 2000) i de protecció preventiva, possibilitant una ampliació dels usos admesos.

Aquestes normes es van aprovar l'any 1982 i, en el cas del sòl no urbanitzable, són molt restrictives en els usos que s'hi admeten: els limiten pràcticament a les bordes i cabanes agropecuàries de tipologia tradicional, refugis d'alta muntanya i alguns tipus d'equipaments. Des de llavors, però, el Govern ha aprovat diversos instruments de planificació territorial i urbanística que amplien els usos permesos en aquest tipus de sòl. Així, hi tenen cabuda, per exemple, els càmpings i activitats recreatives, sempre que siguin compatibles amb els valors ambientals i ecològics del sòl no urbanitzable. Alguns d'aquests instruments més recents són la Llei d'urbanisme, el Pla territorial parcial de l'Alt Pirineu i Aran i el Pla director urbanístic (PDU) de la Val d'Aran.

Amb l'informe que ha emès aquest divendres la comissió, s'inicia la tramitació ambiental de la modificació de les Normes, que també haurà de superar la corresponent tramitació urbanística.

Mostrar formulari de contacte