Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primer intercanvi escolar de gloses a l'Alt Urgell

Primer intercanvi escolar de gloses a l'Alt Urgell

A l'activitat hi han participat alumnes de les escoles Els Agols de Montferrer, Sant Climent de Coll de Nargó i Miret i Sans d'Organyà Les cançons amb text improvisat s'han interpretat a través de videoconferència

Gloses - Intercanvi escolar
Gloses - Intercanvi escolar
06/05/2015 10:47

La darrera setmana d'abril es va realitzar a l'Alt Urgell el primer intercanvi de gloses entre les escoles Els Agols de Montferrer, Sant Climent de Coll de Nargó i Miret i Sans d'Organyà. Els alumnes més grans de cada centre van preparar les cançons per interpretar-les davant dels nens i les nenes de les altres escoles a través de videoconferència.

La glosa és el terme que es fa servir per denominar una pràctica que consisteix a cantar versos que s’improvisen al moment mateix d’interpretar-los. El glosat o la cançó amb text improvisat no és una pràctica aïllada de Catalunya, sinó que moltes cultures del món la comparteixen. Entre altres, de tonades de glosa hi ha les corrandes, les nyacres, les jotes o els garrotins.

L'intercanvi entre els centres ja es va començar a preparar el curs passat amb una formació a través del Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya, on es va treballar amb el músic Pep Lizandra diferents formes de crear versos i diverses tonades pròpies de la glosa.

Previst un segon intercanvi

La cançó improvisada té un grandíssim potencial educatiu incidint directament en la participació i la vivència a l'entorn del cant; l'expressió oral i el treball poètic; les habilitats escèniques i el desenvolupament de la personalitat, a més de la cohesió de grup i les relacions socials. "Per aquestes raons i per la bona acceptació de l'alumnat, aquest mes de maig està previst fer un segon intercanvi escolar de gloses", s'ha indicat des de l'organització.

Mostrar formulari de contacte