Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primer ple telemàtic al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Primer ple telemàtic al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Entre d'altres punts, l'ens ha aprovat el pla de contractacions, l'acord de compres de telecomunicacions i els convenis amb el Premi Guillem de Belibasta, amb l'Agència Catalana de Consum i amb el CDIAP. També ha tirat endavant l'acord per a les obres del col·lector de Castellciutat
Primer ple telemàtic al Consell Comarcal de l'Alt Urgell
17/04/2020 12:20

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha celebrat aquest dijous, per primera vegada a la història, un ple ordinari per via telemàtica, davant la impossibilitat de fer-lo presencialment per les mesures de confinament per la pandèmia del Covid-19. El president i els consellers s’han connectat des de les seves respectives poblacions, mentre que els tècnics -secretari, gerent i interventora- l’han seguit des dels seus llocs de treball, a la mateixa seu del Consell Comarcal, amb el suport en tot moment dels informàtics de la institució.

En el plenari es van aprovar diversos acords relatius a les àrees de Governació i Cooperació Territorial, Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Serveis a les Persones i Medi Ambient i Sostenibilitat. Així, per exemple, s’ha aprovat el pla de contractació per a l’any 2020, s’ha ratificat l’acord de compra agregada de telecomunicacions dels ens locals de la demarcació de Lleida i s’ha donat llum verda al conveni per al premi Guillem de Belibasta i a l’addenda al conveni d’encàrrec de la gestió de Consum.

En un altre punt de l’ordre del dia, s’ha aprovat el conveni de prestació de servei de Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) per a l’any 2021. Aquest servei atén famílies amb infants que tenen problemes de desenvolupament en les primeres etapes dels menors. Sobre aquest punt, Compromís X Pirineu va proposar que es treballi per intentar descentralitzar més el funcionament d'aquest servei. La portaveu del grup, Carlota Valls, va expressar que el CDIAP "fa una feina importantíssima" i considera que "en aquells casos en què el desplaçament a la Seu sigui imprescindible, cal que es tingui en compte els horaris del transport públic i si cal beca de transport o, en alguns casos, servei d'acompanyament". En nom de l'equip de govern, el vicepresident, Martí Riera, va respondre que tindran en compte aquest suggeriment si serveix per millorar el servei.

S’ha acordat també la segona pròrroga dels contractes de transport escolar per al curs 2020-2021, així com també les bases dels ajuts socioeconòmics per al mateix curs. En aquest cas, Compromís va demanar la creació d'una taula de treball sobre el funcionament del transport escolar, per recollir inquietuds de les famílies tenint en compte que són contractes que se solen fer per a un període de tres anys i en alguns casos es prorroguen. 

S’ha aprovat igualment el conveni amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per a les obres del col·lector de Castellciutat i s’ha ratificat la sol·licitud d’un ajut a l’Agència Catalana de l’Aigua per a la reanualització de l’atorgament de millores de tractament de fangs corresponent a l’any 2019.

En la part final del plenari, el president comarcal, Miquel Sala, ha tingut unes paraules d’agraïment per a totes les persones que aquestes darreres setmanes estan treballant en diversos fronts de l’àmbit sanitari i social per lluitar contra el coronavirus i mitigar-ne les conseqüències per a la població. D'altres consellers, dels tres grups comarcals que conformen el Consell (Junts, ERC i Compromís), s’han expressat en el mateix sentit.

Mostrar formulari de contacte