Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primera Trobada de Dones del Món Rural de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Primera Trobada de Dones del Món Rural de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Els actes, programats a la Seu d'Urgell i Puigcerdà, tindran lloc el 15 d'octubre coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Rural
Cartell de la Trobada de Dones del Món Rural
10/10/2019 14:05

El pròxim 15 d’'octubre, Dia Internacional de la Dona Rural, el Consorci d’'Atenció a les Persones de l’'Alt Urgell i el Consell Comarcal de la Cerdanya, conjuntament amb l’'Associació de Dones del Món Rural i la Coordinadora Territorial a l’'Alt Pirineu i Aran del Departament d’'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, organitzen la jornada "Homenatge a les dones del món rural". La proposta s'estructurarà en dues accions a la Seu d'’Urgell i a Puigcerdà.

L'activitat del matí a la capital de l'Alt Urgell tindrà com a objectiu donar visibilitat i reconèixer la tasca que estan duent a terme al territori les entitats del món rural, tot fent una breu presentació de cada col·lectiu. Es plantejaran dues preguntes: com és el dia a dia de les dones rurals i quines vies de millora hi ha per recolzar-les.

L’'acció de la tarda començarà a Puigcerdà amb la presentació del Pla de polítiques de gènere de la Cerdanya, que es vol promoure de manera ferma des del Consell Comarcal cerdà per donar protagonisme a les dones de tots els àmbits del territori. Tot seguit, tindrà lloc una taula d’'experiències, sota el nom "Reptes i oportunitats de la dona rural a la Cerdanya". El debat permetrà, gràcies a diferents testimonis, exposar com han estat i quins són els camins que han hagut de recórrer les dones rurals i quines vies de millora s'’han de tenir en compte per a elles, des del seu punt de vista més individual.

La taula  estarà formada per Montse Gasch, presidenta de l'EMD d'Aransa; Eva Campi, emprenedora a Pinergia i primera tinent d'alcalde a l'ajuntament de Lles de Cerdanya; Davinia Alfonsín, jove jugadora d'hoquei i component del grup musical Pam Tomaka't; Marisol Salvadó, representant de l'associació Menja't l'Alt Urgell; Urgell Isús, presidenta de l'associació Dones del Món Rural a l’Alt Pirineu i Aran; Núria Burgada, mare i mestra d'escola rural; Teresa Torner, pagesa i emprenedora, i Rosa de Montellà, activista social per a la defensa de les dones i del món rural de Cerdanya sota administració francesa. El debat el moderarà Rosa Talamàs, corresponsal de TV3 al Pirineu.

Els promotors de la jornada destaquen que l'organització conjunta de la proposta entre l'’Alt Urgell i la Cerdanya, amb la implicació d'entitats i de les administracions d’'ambdues comarques, es fa "perquè es forma part d’'un mateix territori, que comparteix història, tradicions i reptes comuns".

Programa

MATÍ: La Seu d'’Urgell. Sala de la Immaculada.

11.00 h - Benvinguda institucional.

11.30 h - Presentació d’'entitats de dones del món rural. Qüestions.

12.45 h - Projecció d’'un curtmetratge.

13.00 h - Aperitiu musical amb productes locals.

13.30 h - Final de l’'acte del matí.

 

TARDA: Puigcerdà. Museu Cerdà.

18.30 h - Benvinguda institucional.

18.45 h - Presentació de la proposta del Pla de polítiques de gènere de la Cerdanya.

19.15 h - Taula d'’experiències: Reptes i oportunitats de la dona rural a Cerdanya.

20.15 h - Cloenda de l’'acte. Intervenció de Meritxell Serret i Aleu, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i exconsellera d’'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

20.30 h - Degustació de productes locals de la Cerdanya.

 

Mostrar formulari de contacte