Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primeres imatges d'una nova cadellada d'óssos bruns nascuts aquesta primavera

Primeres imatges d'una nova cadellada d'óssos bruns nascuts aquesta primavera

Les dues cries són filles, molt probablement, de Boavi, una femella que ja va criar el 2014. Les imatges s'han captat al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Imatges de la cadellada d'óssos (Foto: Gencat)
Imatges de la cadellada d'óssos (Foto: Gencat)
27/05/2016 14:10

L’equip de seguiment de l’ós bru al Pirineu ha obtingut imatges d’una óssa i els seus dos cadells passejant pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, dins el terme municipal de Lladorre (Pallars Sobirà). Probablement es tracta de Boavi i dos fills seus, nascuts aquest 2016. La femella, nascuda el 2010, és descendent de Pyros i Caramellita, i ja va criar l’any 2014 una altra parella d’ossets que es van poder fotografiar una única vegada.

Les instantànies representen la primera dada de reproducció de la població d’óssos bruns als Pirineus centrals d’enguany i es van obtenir a través d’un parany fotogràfic el passat 9 de maig.

D'altra banda, els tècnics també han pogut enregistrar aquests dies les imatges d’un ós mascle jove en la zona del parc, encara no identificat. El vídeo, capturat gràcies a sistemes automàtics, correspon a dimarts passat, 24 de maig.

El seguiment de l’espècie es fa a través del programa Piroslife, de consolidació de la població d’óssos en aquesta zona.

Mostrar formulari de contacte