Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primeres jornades de Participació ciutadana i desenvolupament local a Tremp

Primeres jornades de Participació ciutadana i desenvolupament local a Tremp

20/10/2008 17:58

La ciutat de Tremp acollirà els pròxims 23 i 24 d’octubre les primeres jornades formatives de Participació ciutadana i desenvolupament local, organitzades per l’Ajuntament de Tremp amb el suport de la Direcció General de Participació Ciutadana i en col·laboració amb la Diputació de Lleida, el Servei d’Ocupació de Catalunya i l’Institut pel Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, serà l’encarregat d’inaugurar les jornades, juntament amb el director general de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Marc Rius, i l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit.

Les jornades s’organitzen amb l’objectiu de ser un punt de trobada i de reflexió sobre la necessitat d’incorporar la ciutadania en els processos de desenvolupament local. Fins ara s’han inscrit una seixantena de persones, la majoria tècnics, regidors i responsables de les àrees de participació ciutadana i desenvolupament local de consistoris o consells comarcals.

Durant l’acte de presentació de les jornades, que s’ha fet al Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el vicepresident segon de la Diputació de Lleida, Josep Presseguer, ha destacat la importància d’organitzar unes jornades d’aquestes característiques. “La iniciativa servirà per debatre sobre quin paper han de desenvolupar les administracions locals per generar riquesa i alhora per recollir experiències i projectes de futur”, ha afirmat Presseguer.

A les jornades hi participaran ponents procedents dels àmbits de l’administració local, de la universitat, de diferents departaments de la Generalitat, del Ministeri de Medi Ambient o de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, entre d’altres. Entre els ponents hi haurà el professor de Sociologia de la UAB, Òscar Rebollo; el responsable de programes de desenvolupament local del SOC, Mateo Hernando; el director general de Desenvolupament Rural, Jordi Bertran, o l’assessor del Ministeri de Medi Ambient, Jaime Izquierdo.

A la presentació de les jornades també han assistit el diputat Bonifaci Colomina i l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit, que ha assegurat que es tracta d’unes jornades pioneres.

Mostrar formulari de contacte