Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primeres passes per a la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya

Primeres passes per a la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya

Ja ha començat el període de recollida de les propostes inicials de la ciutadania, que s’allargarà fins al 26 de març
Ramat (Foto d'arxiu/UP)
22/02/2021 10:30

Ja ha començat el període per fer aportacions a la futura Agenda Rural de Catalunya, que ha de dibuixar les línies de desenvolupament rural dels propers anys. La data límit per a participar-hi és el 26 de març. 

La fase d'aportacions és oberta a tothom, ja sigui de manera individual o col·lectiva, com a entitats, associacions, administracions, agents econòmics o socials. A causa de la delicada situació sanitària, les opinions i reflexions es recolliran a través de canals telemàtics. Els interessats podran enviar propostes mitjançant un formulari o les sessions autogestionades preparades per a les associacions que les vulguin utilitzar.

El document haurà d'estar en consonància amb altres agendes catalanes i europees. Un cop finalitzada la recollida de propostes, es redactarà un text inicial, que posteriorment serà sotmès a un procés de participació. L'agenda constarà de diferents debats territorials per conèixer l’opinió de la població i de consultes específiques a entitats i experts en les diferents temàtiques.

Finalment, amb les esmenes recollides, es redactarà el document final de l’Agenda Rural de Catalunya, que serà lliurat a la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural.

Reptes del món rural

La Comissió Redactora està formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), nomenada per la Comissió Interdepartamental sobre el Desenvolupament Rural, amb el lideratge de la Direcció General de Desenvolupament Rural.

El passat octubre es va donar el tret de sortida al procés de redacció, definint les diferents etapes i proposant quins són els reptes del món rural als quals la futura Agenda Rural de Catalunya ha de donar resposta: reforçar la cohesió social i el benestar; afrontar el repte demogràfic; accelerar la transició ecològica; garantir un territori connectat; defensar un sistema agroalimentari sostenible; potenciar la gestió forestal diversificada i resilient; impulsar la innovació rural i la dinamització social i econòmica; i construir un marc sòlid, proper i eficient de governança.

 

Mostrar formulari de contacte