Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primeres queixes d'habitants de la zona pels nous requisits del túnel del Cadí

Primeres queixes d'habitants de la zona pels nous requisits del túnel del Cadí

Les condicions deixen fora residents permanents que tenen la feina en una altra comarca També s'ha detectat casos de mestresses de casa o discapacitats que no poden completar la tramitació
Túnel del Cadí
27/02/2012 12:15

L'augment de requisits per a la gratuïtat del túnel del Cadí comença a generar les primeres protestes dels mateixos habitants de la zona, especialment a la Cerdanya i el Berguedà.

El diari Regió 7 ha posat l'exemple d'aquells veïns que hi tinguin la residència permanent però que tinguin la feina o els estudis en una altra comarca, com és per exemple el Bages per a molts treballadors i universitaris del Berguedà. Aquests residents permanents no han aconseguit de moment que la concessionària tingui en compte aquesta especificitat. Així, es podrien trobar que a partir de l'1 d'abril hagin de tornar a pagar per venir a la Cerdanya o a l'Alt Urgell, com si no fossin habitants del territori.

Segons les mateixes informacions, també s'estan posant pegues a mestresses de casa o bé discapacitats que no tenen carnet de conduir i necessiten que els acompanyi una altra persona, en el cas que aquesta no estigui empadronada a la zona. El mateix pot passar amb els joves del territori que estan estudiant a la universitat, i que ho han de fer generalment a Barcelona.

La notícia també recorda la sobrecàrrega de feina que el tràmit està suposant per als consells comarcals, sobretot per al de la Cerdanya. Des dels consells s'ha explicat que ja s'ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que tingui en compte aquestes especificitats, per evitar que es quedin sense bonificació persones que no són segons residents sinó que realment viuen de manera fixa en alguna de les tres comarques.

Rebuig a una nova pròrroga de la concessió

A tot plegat s'hi afegeix el rebuig unànime de la Cerdanya a la possibilitat que la concessió del peatge s'allargui novament, més enllà del 2023. Una possibilitat factible si finalment la Generalitat decidís privatitzar la infraestructura, tal com s'ha filtrat les darreres setmanes.

Mostrar formulari de contacte