Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Professionals d'atenció primària de l'Alt Pirineu i Aran promouen els hàbits de vida saludables a les escoles

Professionals d'atenció primària de l'Alt Pirineu i Aran promouen els hàbits de vida saludables a les escoles

El nou pla InfaDiMed s'aplica aquest curs a alumnes de P3 a P5 de la Seu d'Urgell, Oliana, Tremp, la Pobla de Segur, Sort i el Pont de Suert
L'equip d'infermeres de la Pobla de Segur que desenvolupa el programa InfaDiMed (Foto: ICS)
27/09/2022 10:45

Una quinzena d'infermeres d'atenció primària del Pirineu s'han format als CAP de la Pobla de Segur i la Seu d'Urgell per començar aquest octubre el programa Infància i Dieta Mediterrània (InfaDiMed) a vuit escoles de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran. Es tracta d'un pla impulsat per l'Institut Català de la Salut que promou els hàbits de vida saludables per lluitar contra l’obesitat infantil i la contaminació del medi ambient.

Aquesta formació començarà en forma de pla pilot i es durà a terme dos cops per trimestre a un total de vuit escoles de la Seu, el Pont de Suert, Oliana, Tremp, la Pobla de Segur i Sort. Concretament, aquest curs s'adreça a alumnes de P3, P4 i P5 i el curs que ve s’ampliarà als alumnes de primer de Primària.

L'objectiu del programa és donar eines als infants perquè puguin decidir què és més beneficiós per a la seva salut i per al medi ambient. Es farà mitjançant material lúdic i pel·lícules, segons han explicat Antònia Parra i Núria Gardeñes, infermeres i docents del programa InfaDiMed. Ambdues professionals alerten que "l'obesitat infantil és el problema de salut més freqüent als països industrialitzats i el que més comorbiditat associa, a curt i a llarg termini, fins a convertir-se en un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI".

Per fer-hi front, el programa educa els infants perquè adquireixin hàbits de vida saludables i alimentació equilibrada. El pla, dissenyat per l'infermer de l'ICS Jordi Fernández Blanco, ja s’ha implantat amb èxit a d'altres escoles de Catalunya i, segons els autors, ha incidit positivament en el control del sobrepès infantil.

 

Mostrar formulari de contacte