Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Professionals del CAP de la Seu reclamen una solució urgent per a la construcció del nou edifici

Professionals del CAP de la Seu reclamen una solució urgent per a la construcció del nou edifici

El col·lectiu expressa el malestar pel fet que Salut hagi de tornar a licitar el projecte, després que l'empresa adjudicatària hi ha renunciat. L'Ajuntament ha tramès una carta a la Conselleria per exigir un calendari precís d'execució

09/04/2019 18:25

El personal del Centre d'Atenció Primària de la Seu reclama una solució urgent pel que fa a la previsió de trasllat de les instal·lacions cap al nou edifici. Una representació d'infermeres i d'altres professionals del CAP han expressat aquest dilluns, al ple municipal de l'Ajuntament urgellenc, el seu malestar per l'actual bloqueig de la construcció del nou edifici previst al carrer del Bisbe Guitart, a l'espai dels antics garatges de l'Alsina Graells.

Les portaveus del col·lectiu han assegurat que l'anunci del nou ajornament de l'obra, fet aquesta setmana passada pel Departament de Salut de la Generalitat, ha caigut "com una galleda d'aigua freda" perquè, exposen, les condicions en què actualment treballen mentre esperen el trasllat són força precàries, en comparació amb d'altres CAP del Pirineu i de la resta de Catalunya. Per això, reclamen que es resolguin aquestes mancances a l'actual emplaçament i, sobretot, que Salut doni màxima prioritat a construir el nou edifici com més ràpid millor.

En nom de l'equip de govern (PDeCAT), l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha lamentat el fet que el Govern encara no hagi iniciat les obres, tot i que ha remarcat que la responsabilitat principal d'aquest ajornament "no és política sinó empresarial", perquè correspon a l'empresa adjudicatària, la constructora manresana Cots i Claret, que ha renunciat al projecte després que ja li havia estat concedit. Això obligarà el Departament de Salut a licitar novament la construcció.

Batalla, en tot cas, creu que el que sí que s'ha d'exigir a la conselleria és que a partir d'ara estableixi un calendari concret i immediat de terminis perquè no es demori més l'execució del projecte. Per això, just després de rebre la notícia, dijous passat l'Ajuntament va trametre una carta a la consellera Alba Vergés, de la qual esperen rebre una resposta convincent aquests propers dies.

Reclamar màxima prioritat

En aquest sentit, el batlle urgellenc ha expressat al personal del CAP que des de l'Ajuntament també estan decebuts per l'endarreriment, perquè haurien desitjat que les obres ja comencessin abans no acabi l'actual legislatura. Batalla ha recordat que l'equip de govern "sempre ha considerat una prioritat" la construcció d'un nou edifici per a aquest servei "no només amb paraules, sinó amb fets, com han estat cedir un espai municipal, buscar un espai provisional per a les brigades i deixar-ho tot a punt perquè comencin les obres". Per això, ha convidat el col·lectiu professional a pressionar plegats perquè Salut avanci en els tràmits, tot subratllant que fins ara l'Ajuntament ja ha fet tot el que depenia d'ell per fer-ho possible.

Al respecte, en la seva intervenció al ple, les treballadores van reclamar la unitat dels grups municipals, per tal de donar pressa al Departament de Salut, i van retreure el fet que, al llarg del procediment, alguns regidors hagin qüestionat públicament la construcció del nou CAP i hagin suggerit que no és una necessitat prioritària.

Des del grup de Compromís, Òscar Ordeig creu que els grups municipals han d'"assumir el repte" i pressionar des d'ara perquè l'expedient de construcció del CAP esdevingui "prioritat número 1" i que es reclami tant des de l'Ajuntament com des del Parlament. Ordeig, tanmateix, remarca que el malestar per aquest retard s'afegeix a "les dificultats dels darrers anys, tant pel que fa a l'edifici com a les sobrecàrregues de feina, la manca de recursos i les condicions de treball".

En nom d'ERC, Xavi Munt va agrair el fet que el personal "defensi el CAP i la sanitat pública" però va voler defensar que l'ajuntament en ple ha apostat pel nou projecte, tot recordant que "el dia que es va votar per cedir un espai municipal per poder construir el nou CAP, tots els grups municipals hi van votar a favor".

Entre d'altres mancances de l'actual emplaçament, les professionals han esmentat problemes d'espai i de climatització, cosa que genera malestar en alguns empleats i dificulta poder oferir un servei de qualitat als usuaris.

  • CAP de la Seu d'Urgell
    CAP de la Seu d'Urgell
  • Professionals del CAP de la Seu, al torn d'intervenció del públic al ple municipal
    Professionals del CAP de la Seu, al torn d'intervenció del públic al ple municipal

Mostrar formulari de contacte